1276
Συνεχίζονται στο Public Συντάγματος οι εκδηλώσεις με θέματα που απασχολούν τους γονείς | Public

Το Public υποδέχεται τον Ιανουάριο, με νέες εκδηλώσεις

Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2019, 15:11
Συνεχίζονται στο Public Συντάγματος οι εκδηλώσεις με θέματα που απασχολούν τους γονείς
|Public

Το Public υποδέχεται τον Ιανουάριο, με νέες εκδηλώσεις

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2019, 15:11

Mε αγάπη για τα παιδιά και την οικογένεια, το  Public συνεχίζει και τον Ιανουάριο τις εκδηλώσεις που αφορούν σε σημαντικά θέματα τα οποία απασχολούν τους γονείς και σας προσκαλεί να συζητήσετε ζητήματα σχετικά με τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας.

Επιπλέον, ως το νούμερο ένα βιβλιοπωλείο, στις παρουσιάσεις βιβλίων, που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο, επιλέγει ως πρωταγωνιστές το χιούμορ, τη διαφορετική αφήγηση βιβλίων, το μυστήριο και την ενσυναίσθηση. Η σειρά των εκδηλώσεων άνοιξε με το θέμα «Φυσικές συνέπειες και όχι τιμωρία» και συνεχίζεται όλο το μήνα με άλλα σημαντικά θέματα.

Οι ομιλίες, τα σεμινάρια και οι παρουσιάσεις βιβλίων πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων στον πέμπτο όροφο του Public Συντάγματος και η είσοδος είναι ελεύθερη

Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων

  • «Πώς θα προστατεύσω το παιδί μου από σεξουαλική κακοποίηση;»

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2018, 12.00

Tο Public και το Infokids.gr, προσκαλούν τους γονείς σε ένα δωρεάν σεμινάριο στο Public Συντάγματος (αίθουσα εκδηλώσεων – 5ος όροφος), το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 12:00, με θέμα «Πώς θα προστατεύσω το παιδί μου από σεξουαλική κακοποίηση;».

Μετά την ομιλία, θα ακολουθήσει συζήτηση με προσωπικές ερωτήσεις, κατά τις οποίες οι κυρίες Λίνα Λυκομήτρου, συστημική ψυχοθεραπεύτρια, Σοφία-Αλεξία Βέννη, δικηγόρος με τεράστια πείρα στο θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, και Μαίρη Σακελλαρίου, σύμβουλος ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπεύτρια, θα απαντήσουν σε απορίες και προβληματισμούς των γονιών, αναφορικά με τα επιμέρους «παρακλάδια» της παιδικής σεξουαλικής αποπλάνησης ή / και κακοποίησης, αναφερόμενες σε πραγματικά περιστατικά που οι ίδιες έχουν αντιμετωπίσει.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr

  • Παρουσίαση του βιβλίου  «18 Σκαλιά», της Τατιάνας Τζινιώλη

Tετάρτη 23 Ιανουαρίου, 2018 , 19.00

Μία συμφωνία «Σαββατοκύριακου» για τον Τζούλιαν και την Ολίβια, της μεσοτοιχίας του ισογείου. Ένας γάμος μεταξύ αγνώστων για τον Κάρτερ και την Έμμα, του δευτέρου ορόφου. Ενοχλητική μουσική, ένας σκύλος και οι προσωπικές σχέσεις των ενοίκων του κτιρίου της οδού Beacon 59. Ανάμεσα σε κάθε όροφο, 18 σκαλιά τούς χωρίζουν – ή τους ενώνουν. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πηγή»

  • Παρουσίαση του βιβλίου  «Τετράδιο Κωμωδίας», Λάμπρος Φισφής      

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, 2019 , 21.00

Έχουμε γελάσει μέχρι δακρύων με τα αστεία του, με τον βιτριολικά εύστοχο σχολιασμό του για όλα όσα συμβαίνουν γύρω του και γύρω μας. Έχουμε φύγει από το θέατρο πιο ανάλαφροι, ακόμη κι αν η μέρα μας ήταν γεμάτη βαρίδια και έχουμε σταματήσει στη ζούλα τη δουλειά για να δούμε το καινούριο βιντεάκι του στο YouTube. Τώρα μπορούμε να τον έχουμε και δίπλα στο κομοδίνο μας. Κάτι σαν ηρεμιστικό για πριν τον ύπνο. Ή στη βιβλιοθήκη – κάτι σαν εγχειρίδιο κατά της μελαγχολίας κόντρα στα δύσκολα. Γιατί μιλάμε τόση ώρα; Για τον Λάμπρο Φισφή, τον φοβερό και τρομερό stand-up κωμικό και για το βιβλίο του «Τετράδιο Κωμωδίας», που αποτελεί μια συλλογή από ιδέες, σκέψεις και παρατηρήσεις του Λάμπρου για τις λεπτομέρειες – τόσο μικρές και τελικά τόσο μεγάλες – που μας συνδέουν. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πρώτη Ύλη»

  • «Βοηθώντας το παιδί μας να χτίσει την αυτοεκτίμησή του»

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, 18.00

Εκδήλωση με την ψυχολόγο Αγγελική Καβαλλιεράτου, σε συνεργασία με τη mom blogger Έφη Αργυροπούλου και το site της workingmoms.gr. Η Αγγελική Καβαλλιεράτου θα μας μιλήσει για :

-Τα βασικά χαρακτηριστικά των παιδιών με χαμηλή / υψηλή αυτοεκτίμηση.

-Με ποιο τρόπο διαμορφώνεται ή εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας.

-Η επίδραση των σημαντικών ανθρώπων στη ζωή μας και παράγοντες που επηρεάζουν στην αυτοεκτίμηση.

-Τρόποι με τους οποίους οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα απαντήσει σε ερωτήσεις γονέων.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Παρακαλώ ενημερώστε μας για την συμμετοχή σας στο info@workingmoms.gr .

  • «Σχολή Ανήσυχων Γονέων», Αθανάσιος Αλεξανδρίδης

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019, 12.00-14:00

Το Public και οι εκδόσεις Ίκαρος, σας προσκαλούν σε ένα εργαστήρι για «ανήσυχους γονείς» με τον ψυχίατρο-παιδοψυχίατρο και ψυχαναλυτή Αθανάσιο Αλεξανδρίδη, ο οποίος με αφορμή τα βιβλία του «Παιδικοί έρωτες» και «Παιδικοί φόβοι» θα δημιουργήσει έναν ανοικτό διάλογο με τους γονείς που θα συμμετέχουν, αναλύοντας τα ζητήματα που τους απασχολούν. Το βιβλία του Αθανάσιου Αλεξανδρίδη κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Ίκαρος»

  • «60 λεπτά με ένα βιβλίο», με τον Γιώργο Μουχταρίδη

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, 21.00

Όλοι έχουμε να διηγηθούμε μια ιστορία από τον κόσμο της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, αλλά κανένας δεν μπορεί να την διηγηθεί καλύτερα και πιο ζωντανά από όσους την έχουν ζήσει από μέσα τα τελευταία 30 χρόνια, όπως οι καλεσμένοι που θα έχει ο Γιώργος Μουχταρίδης – ραδιοφωνικός παραγωγός, δημοσιογράφος και διευθυντής του Pepper 96.6 – στη νέα ενότητα εκδηλώσεων των Public, «60 Λεπτά με ένα βιβλίο», που αρχίζει στο Public Café Συντάγματος την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, στις 21:00 με καλεσμένους τους, Αλεξάνδρα Κολλάρου, συγγραφέας του βιβλίου «Η ελληνική τέχνη από το Α έως το Ω», Δάφνη Ζουμπουλάκη, γκαλερίστα, Νεκτάριο Βορρέ, διευθυντής του Μουσείου Βορρέ και τον εικαστικό Βασίλη Καρούκ.  Οι καλεσμένοι της εκδήλωσης θα επιχειρήσουν να μεταφέρουν το αναγνωστικό κοινό, χωρίς φόβο και πάθος, σε ένα ταξίδι στον άγνωστο και μαγικό κόσμο της ελληνικής τέχνης, με αφορμή το βιβλίο της Αλεξάνδρας Κολλάρου, «Η ελληνική τέχνη από το Α έως το Ω».

  • Παρουσίαση του βιβλίου «Το βιβλίο και η Περφόρμανς», Μιχάλης Μανωλιός

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, 19.00

Η Ε σε κάνει να μπαίνεις στη θέση των άλλων και να τους κατανοείς καλύτερα. Η τεχνητή αυτή μέθοδος αύξησης της ενσυναίσθησης κερδίζει παγκοσμίως όλο και περισσότερους χρήστες, με ποικίλες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες. Ο εικαστικός Λέανδρος Βατρικάς έχει ρισκάρει τα πάντα στη ζωή του προκειμένου να ολοκληρώσει ένα πανάκριβο έργο που τη χρησιμοποιεί ως θέμα του, αλλά όταν πλησιάζουν τα εγκαίνια, στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, εμφανίζεται ως υποψήφια αγοράστρια μια εντυπωσιακή διπλή γυναίκα. Στην ιστορία πρωταγωνιστεί και η Νύχτα, μια πρώην δολοφόνος και άνθρωπος του υπόκοσμου, καθώς και ένας ιδιόρρυθμος βιβλιοθήρας, ο Αλέξιος. Κάθε πρόσωπο από τη θέση του προσπαθεί να ερμηνεύσει το μήνυμα που κρύβει η περφόρμανς του Λέανδρου, όπως παρουσιάζεται στα εγκαίνια του έργου, ενώ πυροδοτείται παράλληλα, μέσω διαδικτύου, και μια παγκόσμια κούρσα για την αποκρυπτογράφησή του. Σχετίζεται με το μυστηριώδες Βιβλίο που υποτίθεται ότι μπορεί να καταστρέψει την Ε; Ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας που ασχολείται με την ανθρώπινη φύση και θέτει ερωτήματα που αποδεικνύονται σημαντικότερα και από τις απαντήσεις τους. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ

  • Παρουσίαση του βιβλίου «Το Μυστικό», της Αμάντας Μιχαλοπούλου

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, 21.00

Στην καρδιά κάθε ενδιαφέρουσας αφήγησης κρύβεται ένα μυστικό, κάτι που δεν γνωρίζει ο αφηγητής, ή ο αναγνώστης, ή και οι δυο τους. Ένας ρευστός, απροσδιόριστος πυρήνας που μας κάνει να σκιρτούμε όταν κάποιος ψιθυρίζει. Η συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου ζήτησε από 17 νέους συγγραφείς, μαθητές της στη δημιουργική γραφή, να γράψουν ιστορίες γύρω από κάποιο μυστικό που αποκαλύφθηκε ή έμεινε για πάντα κρυμμένο. Συγκεντρώθηκαν έτσι 17 διηγήματα για μυστικά που δημιούργησαν ενοχές, θυμό, επιθυμία για εκδίκηση, ακόμα και απρόβλεπτη αδράνεια. Μυστικά μικρά και μεγάλα που ανατέμνουν την κρυφή ζωή, την παραβατικότητα, την ιερότητα της εξομολόγησης. Μυστικά που μας ενθαρρύνουν να ξεσκεπάσουμε νοερά, καθώς διαβάζουμε, τα δικά μας μυστικά και τον τρόπο με τον οποίο επέδρασαν στη ζωή μας και στη ζωή των άλλων. Η συλλογή συμπληρώνεται από ένα ακόμα μυστικό, εκείνο της συμβίας στο διήγημα του Ροΐδη «Ψυχολογία Συριανού συζύγου». Η «Ψυχολογία Συριανής συζύγου» είναι μια απόπειρα να παρακολουθήσουμε τη μυστική ζωή των παραμελημένων δευτεραγωνιστών στην ιστορία της λογοτεχνίας. Αλλά κι ένα παιχνίδι των νέων συγγραφέων που διασκεδάζουν ακόμα γράφοντας, που μεταμορφώνονται σε Homo Ludens.

Γράφουν οι: Γιάννης Γορανίτης, Γιολάντα Γραμματικάκη, Ευγενία Δούρου, Κατερίνα Καζολέα, Ευδοκία Κατσουρού, Λένα Κομίνη, Αλεξάνδρα Κωνσταντιδέλλη, Ηλιάνα Κωτσίλα, Δήμητρα Λουκά, Άννα Μερτζάνη, Ντομινίκ Ανδρεάδου-Μολίν, Αθηνά Μπαλή, Εύη Μυλωνάκη, Χριστίνα Ντούση, Μυρτώ Σεϊζάνη, Μαρίνα Τουπάι και Όλγα Κοζάκου-Τσιάρα.

Τα έσοδα από την πρώτη έκδοση θα διατεθούν για τις υπηρεσίες της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Μέριμνα». Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Καστανιώτης»