465
Το «γκούλαγκ» της Μόριας, μια κατάσταση που εκθέτει ανεπανόρθωτα εδώ και χρόνια την ΕΕ | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Χρυσοχοΐδης κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Μας κληροδοτήσατε το γκουλάγκ της Μόριας και γίνατε τιμητές»

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2019, 20:02
Το «γκούλαγκ» της Μόριας, μια κατάσταση που εκθέτει ανεπανόρθωτα εδώ και χρόνια την ΕΕ
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Χρυσοχοΐδης κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Μας κληροδοτήσατε το γκουλάγκ της Μόριας και γίνατε τιμητές»

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2019, 20:02

Σε υψηλούς τόνους απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Μόρια, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «χρειάζεται  ιδιαίτερο θράσος ώστε αυτοί που έφτιαξαν, παράτησαν και μας κληρονόμησαν αυτό το γκουλάγκ να γίνονται τιμητές σε δυο μήνες», ενώ στις αιτιάσεις τις αξιωματικής αντιπολίτευσης περί μη ύπαρξης σχεδίου μεταναστευτικής πολιτικής τονίζει ότι «αυτό κατατέθηκε εδώ και τρεις εβδομάδες στην Κομισιόν».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Δευτέρα, με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στη Μόρια, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι με τους χειρισμούς της στο Mεταναστευτικό έχει οδηγήσει την κατάσταση εκτός ελέγχου.

Απαντώντας το υπουργείο τονίζει ότι το Mεταναστευτικό δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση, ότι αντιθέτως με όσα υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την έλλειψη σχεδίου, αυτό όχι μόνο υπάρχει αλλά έχει κατατεθεί προς έγκριση στην Κομισιόν, κάτι που δεν είχε πράξει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όσο ήταν στην κυβέρνηση είχε πραγματοποιήσει μόνο 1.806 επιστροφές στα πλαίσια της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Έχουμε ξαναπεί ότι το Mεταναστευτικό είναι πολυδιάστατο θέμα και δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση αλλά για πολιτικές συνεργασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως εξακολουθεί να ασχολείται μόνο με την υπεράσπιση των πεπραγμένων του, αδιαφορώντας για το αν η πραγματικότητα τα διαψεύδει ή άλλα επιτάσσει.

Σε ανακοίνωσή του Γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται πως η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για τη μεταναστευτική πολιτική. Λαμπρά! Μόνο που εδώ και τρεις εβδομάδες κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το στρατηγικό σχέδιο για την περίοδο 2019-2020. Δεν είχε ποτέ κατατεθεί τέτοιο σχέδιο από την προηγούμενη κυβέρνηση. Δυστυχώς! Η Ε.Ε απάντησε ήδη θετικά με ελάχιστες παρατηρήσεις. Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί θα το καταθέσουμε στη Βουλή για να ενημερωθούν όλα τα κόμματα. Έχουμε σχέδιο και του χρόνου θα προτείνουμε διαβούλευση πριν το υποβάλουμε. Δεν είναι μόνο της κυβέρνησης. Δεν πάει έτσι το Mεταναστευτικό. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί να συμπράξει.

Έτσι λοιπόν, επειδή δεν έχουμε σχέδιο, συντάξαμε και σήμερα παρουσιάσαμε σχέδιο νόμου ώστε το παράλογο και άκρως δυσλειτουργικό σύστημα παροχής ασύλου να εξορθολογισθεί, οι διαδικασίες να επιταχυνθούν και επιτέλους να αποκτήσουν οι μετανάστες ευθύνες νομιμότητας και σεβασμού κανόνων που ισχύουν και για τους Έλληνες πολίτες. Με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο, όταν ψηφιστεί θα μπορέσουμε επιτέλους να εφαρμόσουμε νέες πολιτικές και για τις επιστροφές.

Στη συνέχεια διαβάζουμε πως «καθυστέρησε χαρακτηριστικά» η αποσυμφόρηση των νησιών, που ξεκίνησε …μόλις «τέλη Αυγούστου». Η πραγματικότητα είναι, πως θέσεις στην ενδοχώρα για την μετακίνηση από τα νησιά ο ΣΥΡΙΖΑ- που είχε θεωρητικά την ευθύνη έως τις εκλογές- άφησε λιγότερες από 100 και ότι μέχρι τέλος Ιουλίου οι ροές δεν ήταν ιδιαίτερα αυξημένες. Αύγουστος και Σεπτέμβριος παρουσίασαν αύξηση που υπερβαίνει το 100%. Όμως από τις 10 Ιουλίου δεν εφησυχάσαμε. Δημιουργήσαμε θέσεις – που επί ΣΥΡΙΖΑ χρειάζονταν ένα εξάμηνο για να δημιουργηθούν- και γι αυτό, και μόνο γι αυτό, έχουμε μεταφέρει έως σήμερα 4000 ανθρώπους από τα νησιά. Είναι αρκετό; Καθόλου.! Έως μέσα Νοεμβρίου θα μεταφέρουμε τουλάχιστον τριπλάσιους. Εάν συμφωνεί να συμπράξει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...