238
H αίθουσα της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Χόρεψαν ή όχι σε πανηγύρι οι βουλευτές Κουτσούμπας και Πούλου;

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2020, 17:05
H αίθουσα της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Χόρεψαν ή όχι σε πανηγύρι οι βουλευτές Κουτσούμπας και Πούλου;

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2020, 17:05

Οι συζητήσεις στη Βουλή για την άρση ασυλίας βουλευτών έχουν πάντα ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον, αλλά τώρα φτάσαμε σε νέα επίπεδα κοινοβουλευτικού ελέγχου: η συζήτηση περιστράφηκε για το αν ένας βουλευτής χόρεψε ή όχι.

Η συζήτηση που απασχόλησε την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής την Τρίτη ήταν αυτή για την άρση της ασυλίας των βουλευτών Ανδρέα Κουτσούμπα (της ΝΔ) και Γιώτας Πούλου (του ΣΥΡΙΖΑ). Το αδίκημα για το οποίο εγκαλούνται οι δύο βουλευτές είναι ότι το περασμένο καλοκαίρι συμμετείχαν σε πανηγύρια στα οποία παραβιάστηκαν τα υγειονομικά μέτρα που ίσχυαν τότε.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής έγινε σε υψηλούς τόνους καθώς, σύμφωνα με το protothema.gr, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν ότι δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία της κυρίας Πούλου, επειδή αν και συμμετείχε στο πανηγύρι, δεν χόρεψε. Αντιθέτως, ζήτησαν να αρθεί η ασυλία του κ. Κουτσούμπα, επειδή φωτογραφίες τον εμφανίζουν να «σέρνει» τον χορό.

Ενταση προκλήθηκε και λόγω του αιτήματος βουλευτών της αντιπολίτευσης να εξεταστεί αν η συμμετοχή σε πανηγύρια εντάσσεται στο πλαίσιο καθηκόντων των βουλευτών.

Τελικά, αποφασίστηκε να γίνει εισήγηση για την άρση ασυλίας και των δύο βουλευτών, με σύμφωνη γνώμη της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης. Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» στην άρση ασυλίας του κ. Κουτσούμπα και ψήφισε «κατά» σε ό,τι αφορά την κυρία Πούλου. Το ΜέΡΑ25 επιφυλάχθηκε για τη στάση που θα κρατήσει στην Ολομέλεια. Ο Σταύρος Κελέτσης, βουλευτής Εβρου της ΝΔ, πήγε κόντρα στη θέση του κόμματός του και τάχθηκε κατά της άρσης ασυλίας των δύο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...