299
Μπεν Στόουκς και Ελτον Τζον: μόνο δυο από τους 1.000 γνωστούς Βρετανούς που είδαν να διαρρέουν προσωπικά τους δεδομένα | Wikipedia

Βραβεία (με γκάφες) στην Βρετανία: Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα 1.000 διασήμων

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2019, 14:06
Μπεν Στόουκς και Ελτον Τζον: μόνο δυο από τους 1.000 γνωστούς Βρετανούς που είδαν να διαρρέουν προσωπικά τους δεδομένα
|Wikipedia

Βραβεία (με γκάφες) στην Βρετανία: Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα 1.000 διασήμων

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2019, 14:06

Δεν έχει τέλος το «κράξιμο» που πέφτει από την Κυριακή το πρωί από όλα τα βρετανικά ΜΜΕ προς το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, μετά την δημοσιοποίηση στο Διαδίκτυο των διευθύνσεων και τηλεφώνων δουλειάς και κατοικίας 1.000 και πλέον επώνυμων ανθρώπων που συγκαταλέγονται στη λίστα των τιμητικών διακρίσεων της βασίλισσας Ελισάβετ (Honours List) για το έτος 2019.

Ανάμεσα στους διασήμους που είδαν με τρόμο και λύπη να δημοσιοποιούνται τα προσωπικά τους δεδομένα είναι ο Ελτον Τζον, ο αθλητής του κρίκετ Μπεν Στόουκς, ο πολιτικός Ιαν Ντάνκαν Σμιθ, η τηλεοπτική σεφ Ναντίγια Χουσαΐν, ο εκτελεστικός διευθυντής του NHS (το βρετανικό ΕΣΥ) Σάιμον Στίβενς, μέχρι και η πρώην γενική εισαγγελέας του Στέμματος, Άλισον Σόντερς.

Όπως αναφέρει το BBC, ο κατάλογος των συνολικά 1.097 τιμωμένων προσώπων ήταν διαθέσιμος στους χρήστες του Διαδικτύου περίπου 90 λεπτά μετά τη δημοσίευση στις 22:30 την Παρασκευή το βράδυ (02:30 ξημερώματα Σαββάτου ώρα Ελλάδος).

Προς το παρόν είναι άγνωστο πόσες φορές οι διευθύνσεις των επωνύμων «κατέβηκαν» από το ίντερνετ, αλλά καθώς πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση (έστω και από αβλεψία) της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί πρόστιμο έως και 17 εκατ. λιρών (20 εκατ. ευρώ) στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

Ο πρώην ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος Ιαν Ντάνκαν Σμιθ, τον οποίο η Βασίλισσα Ελισάβετ έχρισε Ιππότη, χαρακτηρίζει τη δημοσιοποίηση των διευθύνσεων «πλήρη καταστροφή».

«Οι αξιωματικοί της αστυνομίας τα ονόματα των οποίων συμπεριλαμβάνονται στην Honours List πρέπει να ανησυχούν περισσότερο από τους βουλευτές», παρατήρησε ο Ντάνκαν Σμιθ.

«Αν μια κυβέρνηση δεν μπορεί απλά να δημοσιοποιήσει σωστά κάποια ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, τότε σε τι άλλα λάθη είναι ικανή να υποπέσει σχετικά με άλλα μείζονα ζητήματα που αφορούν στην χώρα μας; Αυτού του είδους η ανικανότητα είναι απλώς απαράδεκτη», καταλήγει με νόημα ο Τζον Τρίκετ, σκιώδης υπουργός των Εργατικών και μέλος του στενού κύκλου του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...