450
Εικόνα από την καταστροφή που άφησε η πυρκαγιά στα Κύθηρα το 2017 | Intime/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Βαριές καταγγελίες Βασιλειάδη για τον πρώην αρχηγό ΠΥ: «Με στήσανε χωρίς εναέρια μέσα»

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2020, 15:28
Εικόνα από την καταστροφή που άφησε η πυρκαγιά στα Κύθηρα το 2017
|Intime/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Βαριές καταγγελίες Βασιλειάδη για τον πρώην αρχηγό ΠΥ: «Με στήσανε χωρίς εναέρια μέσα»

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2020, 15:28

Κατά του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Καπέλιου στράφηκε ο πρώην υπαρχηγός του Σώματος, Γιάννης Βασιλειάδης, ο οποίος επιβεβαίωσε όσα ακούγονταν στη συνομιλία μεταξύ του πρώην αρχηγού Βασίλη Ματθαιόπουλου και του εμπειρογνώμονα Δημήτρη Λιότσιου.

Σε δηλώσεις του στο Star τη Δευτέρα, ο Γιάννης Βασιλειάδης «κάρφωσε» τον τότε αρχηγό για τις πυρκαγιές του 2017 στα Κύθηρα και τη Μάνη.

«Πήρε τα αεροπλάνα και τα πήγε στο χωριό του» είπε για τον Βασίλη Καπέλιο και πρόσθεσε ότι «με στήσανε χωρίς εναέρια σε δύο πυρκαγιές. Δεν υπήρχε τίποτα άλλο εκείνη την ημέρα. Τα πήρε και τα πήγε στο χωριό του για μια φωτιά σε κάτι ξερόχορτα».

Σχετικά με την περίπτωση της Μάνης, είπε ότι «του τηλεφώνησα πάνω από 20 φορές. Τις πρώτες 19 δεν μου απάντησε και μου τα έστειλε πριν από τη δύση του ηλίου. Εκαναν μια ρίψη».

Ο ίδιος επέρριψε ευθύνες και στον τότε αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη (και υπεύθυνο για την Πυροσβεστική) Νίκο Τόσκα. «Ο φίλος μας ο Τόσκας με αποστράτευσε… Τα ήξερε όλα, τον είχα ενημερώσει τρεις φορές» είπε, δηλώνοντας ότι πλέον νιώθει «ηθική δικαίωση. Τόσα χρόνια ανεβαίνω έναν Γολγοθά, που μόνο η οικογένεια και οι φίλοι τον ξέρουν. Δικαίωση, επιτέλους».

Εν τω μεταξύ, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Καπέλιος απείλησε με μηνύσεις για όσα ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο.

«Αγανακτώ», είπε και διερωτήθηκε αν «είναι δυνατόν να κάψω την Ελλάδα. Ολόκληρος αρχηγός δηλαδή να κάνω τέτοιο πράμα για να ξεφορτωθώ και να αποστρατεύσω τον υπαρχηγό του Σώματος;

»Μπορώ να τα αποδείξω αυτά που έκανα και λέω. Υπάρχει ημερολόγιο στο συντονιστικό κέντρο για το πόσα εναέρια μέσα δόθηκαν τότε στην Πυροσβεστική για να σβήσουν οι δύο μεγάλες πυρκαγιές και μάλιστα είχα στη διάθεσή μου μόνο τρία βαρέος τύπου αεροσκάφη που μπορούσα να στείλω γιατί τα περισσότερα ενοικιάστηκαν από τον Αύγουστο και μετά. Αυτά που ακούγονται είναι απίστευτα. Να αφήσω τη χώρα ακάλυπτη; Να αφήσω ανθρώπινες ζωές ακάλυπτες για μια προσωπική κόντρα; Αν είναι δυνατόν! Αυτά είναι ανυπόστατα! Είναι τερατώδη! Τα είπε ο Ματθαιόπουλος για να πείσει τον Λιότσο».

Στο ηχητικό ο κ. Ματθαιόπουλος ακούγεται να λέει ότι «έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με Καπέλιο-Βασιλειάδη. Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη, τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στις εισαγγελίες του Γυθείου και του Πειραιά».

Για το ίδιο ζήτημα, ο δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης είπε ότι στη φωτιά του 2017 ζητούσε εναγωνίως εναέρια μέσα. «Εγώ τότε δέχθηκα επίθεση από τον Τόσκα ότι ο δήμαρχος παίζει το παιχνίδι της ΝΔ επειδή ζητά περισσότερα από τα αεροσκάφη που υπάρχουν» είπε.

«Ο υπαρχηγός είχε ζητήσει να ποτίσουν τη φωτιά για να μην έχουμε αναζωπυρώσεις και αυτό δεν έγινε. Και όπως αποδεικνύεται, αυτό δεν έγινε γιατί ο αρχηγός ήθελε να φάει τον υπαρχηγό. Αυτά δεν γίνονται ούτε στην υποσαχάρια Αφρική» πρόσθεσε ο κ. Χαρχαλάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...