281
O Τζεφ Σέσιονς κατά την ορκωμοσία του στην κατάθεσή του ενώπιον της επιτροπής της Γερουσίας | REUTERS/Jonathan Ernst

Σφυροκόπημα στον Σέσιονς για τον ρωσικό δάκτυλο στις αμερικανικές εκλογές

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2017, 16:35
O Τζεφ Σέσιονς κατά την ορκωμοσία του στην κατάθεσή του ενώπιον της επιτροπής της Γερουσίας
|REUTERS/Jonathan Ernst

Σφυροκόπημα στον Σέσιονς για τον ρωσικό δάκτυλο στις αμερικανικές εκλογές

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2017, 16:35

Δυόμισι ώρες κράτησε η ακρόαση του υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Τραμπ, ισχυρoύ άνδρα της προεκλογικής καμπάνιας του ρεπουμπλικανού μεγιστάνα και πρώην κυβερνήτη της Αλαμπάμα, Τζεφ Σέσιονς ενώπιον της επιτροπής μυστικών πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας με θέμα τον ρόλο του στην υπό διερεύνηση ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Σέσιονς διέψευσε τις κατηγορίες που του αποδίδονται χαρακτηρίζοντας τες «βδελυρό και ελεεινό ψέμα». Αρνήθηκε ωστόσο να δώσει απαντήσεις σε δεκάδες ερωτήματα γερουσιαστών του Δημοκρατικού Κόμματος τόσο για το πόσες φορές είχε συναντήσει τον ρώσο πρεσβευτή, Σεργκέι Κισλιάκ, όσο και για το περιεχόμενο των ιδιωτικών συνομιλιών του με τον πρόεδρο Τραμπ.

«Θα απέχω από κάθε έρευνα σχετιζόμενη με την προεκλογική καμπάνια του προέδρου. Δεν θα απέχω όμως από την προσπάθεια υπεράσπισης της τιμής μου απέναντι σε ύπουλους και λασπολογικού χαρακτήρα ισχυρισμούς» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Οι Δημοκρατικοί, με προεξάρχοντα τον κυβερνήτη του Όρεγκον, Ρον Γουάιντεν, πέρασαν στην αντεπίθεση υπογραμμίζοντας πως η υπόθεση αυτή «αποτελεί  ευθεία υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών· επομένως κάθε είδους κωλυσιεργία είναι το λιγότερο απαράδεκτη», με τον Σέσιονς να ανταπαντά ότι μένει πιστός στις ιστορικές πρακτικές του υπουργείου.

Στο κρίσιμο ερώτημα του γιατί, ενώ ο Σέσιονς είχε αποστασιοποιηθεί από την υπόθεση-Ρωσία, αναμείχθηκε ενεργά στην απομάκρυνση του πρώην πλέον διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, η μπάλα βρέθηκε στην εξέδρα: «Eίναι πραγματικά τρελό να ισχυρίζεται κανείς πως η αποχή μου από μία συγκεκριμένη υπόθεση έρευνας με καθιστά ακατάλληλο να διευθύνω τα διαφορετικά τμήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης· αρμόδια να επιβάλλουν τον νόμο αλλά και να εξετάσουν χιλιάδες νομικές υποθέσεις».

Από την άλλη πλευρά ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος της επιτροπής, Ρίτσαρντ Μπερ, ζήτησε από τον υπουργό να έρθει σε συνεννόηση με τον Λευκό Οίκο για το σε ποια θέματα δύναται να τοποθετηθεί καθώς και να καταθέσει γραπτώς τις απαντήσεις του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...