311
O Γιώργος Γεραπετρίτης (αριστερά) στο στούντιο του ΣΚΑΪ με τον Αρη Πορτοσάλτε | SKAI

Γεραπετρίτης για Πολάκη: «Η Βουλή δεν είναι φόρουμ ή ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό πλατό»

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2022, 09:34
O Γιώργος Γεραπετρίτης (αριστερά) στο στούντιο του ΣΚΑΪ με τον Αρη Πορτοσάλτε
|SKAI

Γεραπετρίτης για Πολάκη: «Η Βουλή δεν είναι φόρουμ ή ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό πλατό»

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2022, 09:34

Για σαφέστατη αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη, που θα πρέπει να καταδικαστεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, έκανε λόγο το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως γνωστόν, ο κ. Πολάκης απαίτησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον νέο αναπτυξιακό νόμο να μιλά για την υπόθεση Novartis και την πρόσφατη αρχειοθέτηση από την εισαγγελία του σχετικού φακέλου για τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη. Οταν ο βουλευτής Χανίων συνέχισε να μη συμμορφώνεται με τις υποδείξεις και τις προειδοποιήσεις του προεδρεύοντος της Βουλής Χαραλάμπου Αθανασίου, ότι αν δεν μπει στο θέμα θα του κλείσει το μικρόφωνο, η συνεδρίαση διακόπηκε. Ομως ο κ. Πολάκης αρνήθηκε να κατεβεί από το βήμα, καταλαμβάνοντάς το για τουλάχιστον μία ώρα και έως ότου με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα διεκόπη οριστικά η συζήτηση, για να ξεκινήσει εκ νέου την Τρίτη.

«Η Βουλή δεν είναι φόρουμ ή ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό πλατό», σχολίασε με νόημα ο κ. Γεραπερίτης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και στον Αρη Πορτοσάλτε.

Ο κ. Πολάκης επέμεινε για την παράσταση, για να κάνει κατάληψη στο έδρανο του ομιλητή. Αυτό εκφράζει αυταρχική λογική, σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα περιστατικά βίας που σημάδεψαν τη νύχτα την Αθήνα (επιθέσεις με γκαζάκια στα σπίτια του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη και του πρόεδρου των Ειδικών Φρουρών Βασίλη Ντούμα, έφοδος του «Ρουβίκωνα» στα γραφεία της Αττικής Οδού).

«Η παράνομη βία θα πρέπει να καταδικάζεται σε κάθε μορφή της. Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε τέτοιες ενέργειες», σχολίασε, για να παραπέμψει σε ανακοινώσεις από την αστυνομία εντός της ημέρας για όσα συνέβησαν.

Ερωτηθείς για τις επιθέσεις του «Ρουβίκωνα», δήλωσε ότι θα υπάρξουν ενέργειες ώστε όλοι οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Κάτι που, βέβαια, έχει ειπωθεί ξανά από κυβερνητικά χείλη, αλλά χωρίς προφανές αποτέλεσμα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...