200
Ο υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας | ΕΡΤ

Τσιόδρας: Δυστυχώς δεν θα αγκαλιάσουν σύντομα τα εγγόνια τους παππούδες και τις γιαγιάδες

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2020, 18:35
Ο υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας
|ΕΡΤ

Τσιόδρας: Δυστυχώς δεν θα αγκαλιάσουν σύντομα τα εγγόνια τους παππούδες και τις γιαγιάδες

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2020, 18:35

Για ακόμη μία φορά ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε ότι τα άτομα τρίτης ηλικίας και όλοι όσοι έχουν χρόνιες παθήσεις, θα είναι οι τελευταίοι για τους οποίους θα αρθούν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για την ανάσχεση της νόσου Covid-19 στη χώρα μας.

«Είναι επικίνδυνο για τους ίδιους και δυστυχώς δεν θα ήταν σωστό σε αυτή τη φάση να δουν και να αγκαλιάσουν τα εγγόνια τους», εξήγησε ο καθηγητής κατά την ενημέρωση των ΜΜΕ τη Μ. Πέμπτη για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Επιτροπή δεν είναι προφήτες για να γνωρίζει ακριβώς πότε θα τελειώσει η πανδημία, όμως καθώς η δραστηριότητα της νόσου είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα στη χώρα μας, ενδέχεται να καταφέρουμε σύντομα να «ανοίξουμε τις πόρτες μας στους ηλικιωμένους».

Ο ίδιος εξήγησε ότι αυτό δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί, καθώς στη χώρα υπάρχει μικρό επίπεδο ανοσίας και έτσι δεν μπορούμε να «ανοίξουμε εύκολα τις πόρτες στις μεγάλες ηλικίες, διότι κινδυνεύουν».

Παράλληλα, είπε ότι αυτό θα καταστεί δυνατό όταν θα υπάρχει μηδενική κίνηση του ιού στη χώρα, δηλαδή κανένα καταγεγραμμένο κρούσμα επί μία εβδομάδα, όταν θα υπάρχει εμβόλιο ή στην περίπτωση που ο ιός «εξαφανιστεί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...