332
Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν το σχολείο, ελέγχοντας την πρόσβαση σε αυτό | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τρίτη ημέρα έντασης στη Σταυρούπολη – Σε αστυνομικό κλοιό τα ΕΠΑΛ

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2021, 09:12
Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν το σχολείο, ελέγχοντας την πρόσβαση σε αυτό
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τρίτη ημέρα έντασης στη Σταυρούπολη – Σε αστυνομικό κλοιό τα ΕΠΑΛ

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2021, 09:12

Αυξημένη ήταν από τα ξημερώματα της Πέμπτης η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή γύρω από το σχολικό συγκρότημα του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ στη Σταυρούπολη, όπου επί δύο 24ωρα σημειώθηκαν αιματηρά επεισόδια, λόγω της παρουσίας μέσα στο σχολείο ομάδας ακροδεξιών και χρυσαυγιτών, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση αριστερών οργανώσεων.

Διμοιρίες των ΜΑΤ αναπτύχθηκαν από νωρίς περιμετρικά του σχολείου, που, πάντως, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λειτούργησε «κανονικά»· πολλοί ωστόσο ήταν οι γονείς που δεν άφησαν τα παιδιά τους να πάνε σχολείο, φοβούμενοι τα χειρότερα.

Ενταση εξάλλου σημειώθηκε όταν μέλη της Ομοσπονδίας Γονέων και εκλεγμένων σωματείων, καθώς και φοιτητές, θέλησαν να προσεγγίσουν το σχολείο και η Αστυνομία τους το απαγόρευσε.

Από την Τετάρτη η ΕΛ.ΑΣ. προέβη σε περισσότερες από 55 προσαγωγές, εκ των οποίων δέκα μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Το απόγευμα της Τετάρτης, στην Πλατεία Τερψιθέας στην περιοχή της Σταυρούπολης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητικές οργανώσεις και συλλογικότητες, με αφορμή γεγονότα που έλαβαν χώρα στα ΕΠΑΛ.

Από άτομα του εθνικιστικού χώρου επιχειρήθηκε να γίνει αντισυγκέντρωση, όμως η αυξημένη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων απέτρεψε την προσπάθειά τους να προσεγγίσουν στο σημείο της άλλης συγκέντρωσης. Τότε, ενάντια στους αστυνομικούς εκτοξεύτηκαν διάφορα αντικείμενα (πέτρες, ξύλα κ.ά.) καθώς και μία μολότοφ.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν είκοσι προσαγωγές ατόμων και μία σύλληψη. Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχετικά με γεγονότα έξω από τα ΕΠΑΛ, διακριβώθηκε η συμμετοχή δύο ακόμη ατόμων 19 και 20 ετών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1 αεροβόλο πιστόλι και
2 μαχαίρια.
Ακόμη πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία 15χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 περίστροφα αερίου και 6 φυσίγγια
1 θήκη όπλου
1 μαχαίρι και 1 σουγιάς
1 κοντάρι
1 ξύλινο μπαστούνι του μπέιζμπολ και
Μία κυνηγετική καραμπίνα και 17 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου ιδιοκτησίας του 54χρονου πατέρα του, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια.

Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν για τα κατά περίσταση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και παράβασης του Νόμου περί όπλων και με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους θα οδηγούνταν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...