531
Ανεξέλεγκτη, σύμφωνα με τις περιγραφές, η δράση ακροδεξιών στοιχείων στο σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ στη Σταυρούπολη | ΙΝΤΙΜΕnews

Εξι συλλήψεις, 40 προσαγωγές στη Σταυρούπολη – Εξωσχολικοί κατατρομοκρατούν

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2021, 14:59
Ανεξέλεγκτη, σύμφωνα με τις περιγραφές, η δράση ακροδεξιών στοιχείων στο σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ στη Σταυρούπολη
|ΙΝΤΙΜΕnews

Εξι συλλήψεις, 40 προσαγωγές στη Σταυρούπολη – Εξωσχολικοί κατατρομοκρατούν

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2021, 14:59

Σε έξι συλλήψεις και 40 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ για τα άγρια επεισόδια που επαναλήφθηκαν για δεύτερη ημέρα στο 1ο και το 20 ΕΠΑΛ στη Σταυρούπουλη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τοπικών μέσων της Θεσσαλονίκης, όλοι οι συλληφθέντες είναι ανήλικοι εξωσχολικοί οι οποίοι έφεραν πάνω τους σουγιάδες και λοστούς. Tρεις εξ αυτών οδηγήθηκαν ήδη στον εισαγγελέα και σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σε βίντεο και φωτογραφίες (κάτω) από τα επεισόδια το πρωί της Τετάρτης φαίνονται καθαρά κουκουλοφόροι, οι οποίοι βρίσκονταν εντός του σχολείου, να χαιρετούν ναζιστικά

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ έχει αναλυτικά ως εξής:

Πρωινές ώρες σήμερα (Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021), έξω από Επαγγελματικό Λύκειο στην περιοχή της Σταυρούπολης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητικές οργανώσεις και συλλογικότητες, με αφορμή γεγονότα που έλαβαν χώρα την προηγούμενη ημέρα στο ίδιο σημείο.

Για τον σκοπό αυτό εξ’ αρχής στον χώρο είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες πραγματοποιούσαν προληπτικούς ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή. Οι διατιθέμενες δυνάμεις εντόπισαν και προσήγαγαν πέντε (5) άτομα, τα οποία κατευθύνονταν προς το ανωτέρω σχολείο, εκ των οποίων τρία (3) συνελήφθησαν, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, άτομα τα οποία βρίσκονταν σε προαύλιο χώρο του ανωτέρω σχολικού συγκροτήματος, ομοιόμορφα σχεδόν ενδεδυμένα (με μαύρα ρούχα) και έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, έρριψαν εξωτερικά αυτού αντικείμενα, μεταξύ των οποίων τέσσερις (4) αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ).

Αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν διατεθεί στο σημείο, επενέβησαν άμεσα και απέτρεψαν περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν σαράντα (40) προσαγωγές ατόμων, από τα οποία έξι (6) συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Το κλίμα τρομοκρατίας από τα ακροδεξιά στοιχεία στο σχολικό συγκρότημα της Σταυρούπολης περιέγραψε σε δηλώσεις της στο thesstoday, μαθήτρια της Α’ Λυκείου.

Η κοπέλα κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό άλλης μαθήτριας που τόλμησε την Τρίτη να μιλήσει για τη δράση των ακροδεξιών στο σχολείο της, αλλά και ενός συμμαθητή της που επιχείρησε να την υπερασπιστεί.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, ο μαθητής υπέστη κάταγμα στη μύτη και έφυγε με ασθενοφόρο από το σχολείο με πρησμένο το μάτι του από τα χτυπήματα των κουκουλοφόρων.

«Κάποιοι φασίστες επιτέθηκαν στην κοπέλα που εξηγούσε τι ακριβώς έγινε χθες, την χτύπησαν, και ενώ προσπάθησε ένα αγόρι να την προστατεύσει, τον χτύπησαν και αυτόν. Έπειτα ήρθαν όλοι, και οι φασίστες άρχισαν να τους δέρνουν με σίδερα. Οι φασίστες ήταν εξωσχολικοί, και τους έδειραν ακόμη και με μαχαίρια. Φοβόμαστε πάρα πολύ γιατί δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει. Δεν ξέρω πως μπήκαν στο σχολείο», περιέγραψε η μαθήτρια, συμπληρώνοντας ότι «οι καθηγητές μάς λένε να μην βγαίνουμε έξω από την τάξη, καθώς υπήρχαν πάρα πολλά ατυχήματα. Είδα μαχαίρια, σίδερα, ξύλα».

«Εντός του σχολείου βρίσκονται άτομα του ακροδεξιού χώρου, εξωσχολικοί αλλά και μαθητές, οι οποίοι κρατάνε μαχαίρια, σίδερα και ξύλα, φωνάζουν φασιστικά συνθήματα και τρομοκρατούν όποιον εκφράζει αντίθετη άποψη. Οι καθηγητές, που προσπαθούν να αποφύγουν τα χειρότερα και να διατηρούν ηρεμία για την προστασία των ανηλίκων, επιχείρησαν να απομακρύνουν τους εξωσχολικούς ωστόσο η κατάσταση φαίνεται να είναι ανεξέλεγκτη», συνέχισε στην περιγραφή της η μαθήτρια και κατέληξε για τις απειλές που δέχονται η ίδια και οι συμμαθητές της:

«Φοβόμαστε πάρα πολύ γιατί δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει. Είμαστε τρομοκρατημένοι. Φοβόμαστε να βγούμε έξω, να σχολάσουμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...