307
Ο Μιτς ΜακΚόνελ και ο Ντόναλντ Τραμπ τον Ιούλιο του 2020 στον Λευκό Οίκο | REUTERS/Leah Millis/File Photo

Τραμπ κατά ΜακΚόνελ: Με αυτόν τον αγέλαστο πολιτικάντη δεν έχουν τύχη οι Ρεπουμπλικανοί

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2021, 17:29
Ο Μιτς ΜακΚόνελ και ο Ντόναλντ Τραμπ τον Ιούλιο του 2020 στον Λευκό Οίκο
| REUTERS/Leah Millis/File Photo

Τραμπ κατά ΜακΚόνελ: Με αυτόν τον αγέλαστο πολιτικάντη δεν έχουν τύχη οι Ρεπουμπλικανοί

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2021, 17:29

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ, καλώντας το κόμμα του να γυρίσει την πλάτη στον βετεράνο γερουσιαστή από το Κεντάκι, ο οποίος κατηγόρησε δημόσια τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ότι είναι «υπεύθυνος» για τη φονική επίθεση στο Καπιτώλιο.

Αν και επέλεξε να κρατήσει χαμηλούς τόνους μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ κήρυξε ανοιχτό πόλεμο στον άλλοτε σύμμαχό του ΜακΚόνελ. Πρόκειται για ένα είδος εσωκομματικού διαζυγίου απόλυτα χαρακτηριστικού των διαιρέσεων που επικρατούν στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων.

«Ο Μιτς είναι ένας κατηφής, σκυθρωπός, αγέλαστος πολιτικάντης και, αν οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές μείνουν μαζί του, δεν θα κερδίσουν ποτέ ξανά», ανέφερε σε δήλωσή του ο Τραμπ, ο οποίος προσπαθεί να παρουσιάσει τον εαυτό του σαν το καλύτερο τρόπο για να κερδίσουν οι Ρεπουμπλικανοί τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022, χωρίς να αποκλείει και τις προεδρικές του 2024.

Πρόσθεσε ότι «το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα δεν μπορεί ποτέ να γίνει σεβαστό ή ισχυρό έχοντας στα ηνία πολιτικούς ηγέτες όπως ο Μιτς ΜακΚόνελ».

«Σήμερα, οι αριθμοί του στις δημοσκοπήσεις είναι ακόμη χαμηλότεροι από όσο ποτέ, καταστρέφει τη ρεπουμπλικανική πλευρά της Γερουσίας και ταυτόχρονα, βλάπτει τρομερά τη χώρα μας», συνέχισε.

Ο 78χρονος ΜακΚόνελ, ψήφισε το Σάββατο υπέρ της απαλλαγής του τέως προέδρου στην ιστορική δίκη του στη Γερουσία, με το επιχείρημα ότι ΄θα έπρεπε να δικαστεί ενόσω ήταν πρόεδρος. Αμέσως μετά δήλωσε ότι ο Τραμπ είναι «στην πραγματικότητα και ηθικά υπεύθυνος για το ότι προκάλεσε τα γεγονότα», της 6ης Ιανουαρίου, όταν οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

Ακόμη τόνισε πως ο Τραμπ ενορχήστρωσε «ένα εντεινόμενο κρεσέντο θεωριών συνωμοσίας» και πως ο πρώην πρόεδρος ήταν «αποφασισμένος είτε να ανατρέψει την απόφαση των ψηφοφόρων ή διαφορετικά να πυρπολήσει τους θεσμούς μας φεύγοντας».

«Ο πρόεδρος Τραμπ εξακολουθεί να είναι υπόλογος για ό,τι έκανε στη διάρκεια της θητείας του και ως κανονικός πολίτης», είπε ο ΜακΚόνελ. «Ακόμη δεν τη γλίτωσε από τίποτε», είπε με νόημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...