426
O Eρσίν Τατάρ ποζάρει με φόντο την πόλη-φάντασμα της Αμμοχώστου, έχοντας δίπλα του τον «δήμαρχο» Ισμαήλ Αρτέρ | Τwitter/@ersinrtatar

Τουρκικό θράσος Τατάρ: Κύπρος όπως Ουκρανία, εξοπλίζουν τους Ελληνοκύπριους για αιματοκύλισμα!

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2022, 14:01
O Eρσίν Τατάρ ποζάρει με φόντο την πόλη-φάντασμα της Αμμοχώστου, έχοντας δίπλα του τον «δήμαρχο» Ισμαήλ Αρτέρ
|Τwitter/@ersinrtatar

Τουρκικό θράσος Τατάρ: Κύπρος όπως Ουκρανία, εξοπλίζουν τους Ελληνοκύπριους για αιματοκύλισμα!

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2022, 14:01

Σε μία ακόμη θρασεία αντιστροφή της ιστορικής αλήθειας, το ανδρείκελο του Ερντογάν στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, Ερσίν Τατάρ, προέβη σε έναν εξοργιστικό παραλληλισμό της κατάστασης στην Ουκρανία με την περίπτωση της Κύπρου, κατηγορώντας την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι εξοπλίζεται «για να χύσει ξανά αίμα»!

Στην Κύπρο παίζεται ένα παιχνίδι παρόμοιο με την Ουκρανία, είπε ο επικεφαλής της τουρκοκυπριακής κοινότητας σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Turkiye και μεταξύ άλλων διέκρινε τον πραγματικό στόχο των Δυτικών «για μία Κύπρο χωρίς την Τουρκία» και τη μετατροπή ολόκληρης της περιοχής σε «ένα νησί της ΕΕ με ελληνοκυπριακή ταυτότητα».

«Αυτό που συνέβη στην Ουκρανία έδειξε σε όλο τον κόσμο πόσο δίκιο είχαμε. Παλαιότερα οι Ελληνοκύπριοι ήταν οπλισμένοι για αμυντικούς λόγους. Αυτή τη στιγμή, η γενική ιδέα έχει αλλάξει και το τελευταίο διάστημα έχουν δοθεί στη νότια Κύπρο επιθετικά όπλα αξίας 300 εκατ. ευρώ.  

»Οι Ελληνοκύπριοι προσπαθούν να χύσουν αίμα και να σύρουν την Κύπρο πίσω στο χάος πριν το 1974», υποστήριξε ο Τατάρ  σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), για να συνεχίσει στο παραλήρημά του με αιχμές κατά της ΕΕ και των Αμερικανών:

«Οι δυνάμεις που εξοπλίζουν τον Νότο [σ.σ. την αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, χώρας-μέλος της ΕΕΕ] ανοίγουν το θέμα των εγγυήσεων της Τουρκίας προς συζήτηση στον Βορρά […] Θέλουν να καταπιούν την Κύπρο, θέλουν τον εναέριο χώρο της Κύπρου, αλλά και τη Μεσόγειο, που έχει μεγάλη σημασία λόγω της ενεργειακής και στρατηγικής της φύσης».

Και επιμένοντας στον ατυχή και συνάμα εξοργιστικό παραλληλισμό Κύπρου και Οκρανίας, ο Τατάρ επεσήμανε: «Δεν φτάσαμε σε αυτό το σημείο σε μια μέρα στην Ουκρανία. Αυτή τη στιγμή, ενώ οι πόλεις στην Ουκρανία καταστρέφονται, ο λαός της Ουκρανίας εγκαταλείπει τη χώρα και τη ζωή του, δεν υπάρχει ούτε η ΕΕ ούτε οι ΗΠΑ. Όλα τα γεγονότα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια του κόσμου και κανείς δεν μπορεί να μας πει ότι δεν θα επαναληφθούν στην Κύπρο. Διότι και εδώ εφαρμόζεται παρόμοιο σενάριο, και κάθε τρόπος δοκιμάζεται στο όνομα της αστάθειας. Αν καταφέρουν να καταστρέψουν εγγυήσεις της Τουρκίας, θα δημιουργηθεί νέο και πολύ μεγαλύτερο χάος στην Κύπρο».

Σύμφωνα με τον εντολοδόχο του Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα, η ελληνοκυπριακή πλευρά και οι δυτικοί σύμμαχοι «βλέπουν την Κύπρο ως ελληνικό νησί». «Οι Ελληνοκύπριοι», όμως, υπογράμμισε, επαναλαμβάνοντας τη γνωστή θέση της Αγκυρας, «δεν ήταν ποτέ κυρίαρχοι εδώ, σε καμία περίοδο της ιστορίας. Αλλά οι πρόγονοί μας κυβέρνησαν εδώ για 350 χρόνια. Δεν έχουν καμία εξουσία. Γίναμε κυρίαρχοι αυτού του τόπου. Στο βουνό της Κύπρου (Πενταδάκτυλος), υπάρχει τούρκικο ίχνος στην πέτρα του. Δεν μπορούν να το σβήσουν. Δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο. Μαζί με τη μητέρα πατρίδα, έχουμε τη δύναμη να χαλασουμε όλα τα σχέδια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...