191
Φωτογραφία από την επέμβαση της Ομάδας ΔΡΑΣΗ την περασμένη Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας | SOOC/ Nick Paleologos

Θεοδωρικάκος: Ερευνα για την αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. στη συγκέντρωση της Κυριακής

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2023, 11:45
Φωτογραφία από την επέμβαση της Ομάδας ΔΡΑΣΗ την περασμένη Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας
|SOOC/ Nick Paleologos

Θεοδωρικάκος: Ερευνα για την αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. στη συγκέντρωση της Κυριακής

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2023, 11:45

Εντολή για την άμεση διενέργεια έρευνας σχετικά με ενέργειες αστυνομικών κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και της πορείας διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, την περασμένη  Κυριακή 5 Μαρτίου, στο κέντρο της Αθήνας, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ερώτηση για το ίδιο θέμα (για το αν δέχτηκαν επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις και ειρηνικοί διαδηλωτές) είχε δεχθεί τη Δευτέρα στο briefing των πολιτικών συντακτών και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης απάντησε πως αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο, δεσμευόμενος ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα εντοπίσει τέτοιες συμπεριφορές και θα αποδοθούν οι ευθύνες, και την Τρίτη ήρθε η σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Σκούμα για τη σύγκληση σύσκεψης με τη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων που διοργανώνουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Τετάρτης 8 Μαρτίου.

Αντικείμενο της σύσκεψης, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «θα είναι η μέγιστη δυνατή συνεργασία για τη διατήρηση της ηρεμίας, της τάξης, της ασφάλειας και η προστασία ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...