226
Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση των 6 μ.μ. τη Δευτέρα | IntimeNews

Θεοδωρίδου: Το εμβόλιο του κορονοϊού δεν επηρεάζει τη γυναικεία γονιμότητα

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2021, 18:41
Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση των 6 μ.μ. τη Δευτέρα
|IntimeNews

Θεοδωρίδου: Το εμβόλιο του κορονοϊού δεν επηρεάζει τη γυναικεία γονιμότητα

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2021, 18:41

Σε παραπληροφόρηση οφείλονται οι φήμες ότι το εμβόλιο του κορονοϊού μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα, ξεκαθάρισε τη Δευτέρα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ.

Οπως εξήγησε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής, «η γονιμότητα δεν επηρεάζεται ούτε από το εμβόλιο το ίδιο ούτε και από τα αντισώματα που δημιουργεί στις νεαρές ηλικίες. Είναι κάτι που δημιούργησε προβληματισμό, αλλά θα πρέπει να ξεκαθαριστεί, ότι είναι τελείως αθώα η χορήγησή του σε αυτές τις φάσεις».

Σχολιάζοντας το γεγονός, η ίδια είπε ότι «βιώνουμε δύο επιδημίες. Την επιδημία της Covid-19 και της παραπληροφόρησης».

Το εμβόλιο της AstraZeneca

Η κυρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε εκτενώς στο εμβόλιο της AstraZeneca, λέγοντας ότι είναι ανοσογόνο, ασφαλές και αποτελεσματικό για εφαρμογή στις ηλικίες από 18 ετών και άνω.

Είπε επίσης ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ανασκόπησε όλα τα επιστημονικά δεδομένα και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το εμβόλιο δεν θα χορηγείται στους άνω των 65 ετών.

«Οι μελέτες περιλαμβάνουν μικρό αριθμό, με αποτέλεσμα το δείγμα να μη θεωρείται αξιόπιστο σε σχέση με την αποτελεσματικότητα, ωστόσο τα στοιχεία για την ανοσογονικότητα μας κάνουν να πιστεύουμε ότι θα είναι αποτελεσματικό και σε μεγάλες ηλικίες. Και πιθανόν να τροποποιηθεί η θέση της επιτροπής από νεότερα δεδομένα αργότερα και μόλις έχουμε επαρκή επιστημονικά δεδομένα», τόνισε.

Ετσι, προς το παρόν το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται από 18 έως 64 ετών. Το μεσοδιάστημα πρώτης και δεύτερης δόσης είναι 12 εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...