223
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την τακτική ενημέρωση τη Δευτέρα | Intime

Θεμιστοκλέους: Πετύχαμε τους στόχους μας – Ολοκληρώνεται η εμβολιαστική περίοδος

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2022, 19:01
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την τακτική ενημέρωση τη Δευτέρα
|Intime

Θεμιστοκλέους: Πετύχαμε τους στόχους μας – Ολοκληρώνεται η εμβολιαστική περίοδος

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2022, 19:01

Την ικανοποίησή του για την επιχείρηση «Ελευθερία» και τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα μας εξέφρασε το απόγευμα της Δευτέρας, κατά την τακτική ενημέρωση, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας.

Οπως ανέφερε, «παρά τους υψηλούς στόχους που είχαμε θέσει, κανείς δεν περίμενε πριν από ένα χρόνο ότι θα είχαμε φτάσει τα 20 εκατομμύρια εμβολιασμούς αυτή τη στιγμή. Το εμβολιαστικό πρόγραμμα όμως δεν τελειώνει και όπως είχαμε αποδείξει και τον Σεπτέμβριο, ρυθμίζουμε με τέτοιο τρόπο τα εμβολιαστικά κέντρα, ώστε ο πολίτης να μπορεί να βρει ραντεβού μέσα σε 48 ώρες».

Αρα, πρόσθεσε, δεν κλείνουν εμβολιαστικά κέντρα και αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι ολοκληρώνεται η εμβολιαστική περίοδος. «Κι αυτό διότι είμαστε πάνω από το 95% και στους δικαιούχους της αναμνηστικής δόσης», εξήγησε.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η ζήτηση, από τη στιγμή που δεν έχουμε τέταρτη δόση, θα είναι μειωμένη, και πλέον έχουμε καλύψει και έχουμε επιτύχει τους στόχους μας.

Στο πρόγραμμα «Ελευθερία» πρώτα υλοποιούμε και μετά ανακοινώνουμε, τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Παράλληλα, ανέφερε ότι 7.837.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό 74,6% επί του γενικού πληθυσμού και 84,3 % επί του ενήλικου, ενώ 7.500.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό 71,3% επί του γενικού πληθυσμού και 80,3% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Σε ό,τι αφορά την αναμνηστική δόση, ανέφερε ότι 90,2 % των δικαιούχων την έχουν πραγματοποιήσει, ενώ άλλοι 100.000 έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...