304
|

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στο εύρος 2,6-2,9% η απόδοση του «πράσινου ομολόγου»

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2019, 13:02

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στο εύρος 2,6-2,9% η απόδοση του «πράσινου ομολόγου»

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2019, 13:02

Μεταξύ 2,60% και 2,90% καθορίστηκε το εύρος απόδοσης επιτοκίου για το πρώτο πιστοποιημένο πράσινο ομόλογο που εξέδωσε η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Η διάθεση των προσφερόμενων προς κάλυψη Ομολογιών, ήτοι Ομολογιών συνολικής ονομαστικής αξίας έως €150.000.000, θα πραγματοποιηθεί με Δημόσια Προσφορά αυτών στο επενδυτικό κοινό μέσω της υπηρεσίας Η.ΒΙ.Π.

Κάθε επενδυτής μπορεί να εγγράφεται και υποβάλλει Αίτηση Κάλυψης για την αγορά Ομολογιών, μέσω της διαδικασίας Η.ΒΙ.Π., για μία τουλάχιστον προσφερόμενη Ομολογία ή για ακέραιο αριθμό Ομολογιών. Ανώτατο όριο εγγραφής για κάθε επενδυτή είναι το σύνολο της Δημόσιας Προσφοράς, δηλαδή έως 150.000 Ομολογίες. Ελάχιστο όριο συμμετοχής είναι η μία Ομολογία, ονομαστικής αξίας €1.000.

Η δημόσια προσφορά για το «πράσινο ομόλογο» της Tέρνα Eνεργειακή ξεκινά την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019.

Η έκδοση εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση σε σχέση με το προηγούμενο ομόλογο της εταιρείας, που υπενθυμίζεται είχε απόδοση 3,85%. Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι στιγμής δεν είχε επιτευχθεί απόδοση κάτω του 3% σε ομόλογο που εκδόθηκε στην ελληνική αγορά.

Το ομόλογο της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΕΧ, μέλος του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, είναι το πρώτο πιστοποιημένο πράσινο ομόλογο (certified climate bond) που εκδίδεται στην Ελλάδα. Η πιστοποίηση έγινε από τον διεθνή οργανισμό Climate Bond Initiative. Αυτό σημαίνει ότι τα έσοδα από την έκδοση θα διατεθούν για την υλοποίηση πράσινων επενδύσεων που συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη.

Μετά τον προσδιορισμό της τελικής απόδοσης, του Επιτοκίου και της Τιμής Διάθεσης, οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι θα καθορίσουν το ύψος της Έκδοσης και στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί η κατανομή των Ομολογιών στους επενδυτές, ως εξής:

• Ποσοστό 30% των Ομολογιών της Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι κατ’ ελάχιστο 45.000 Ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη του ΚΟΔ, ήτοι έκδοση 150.000 Ομολογιών) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των Ιδιωτών Επενδυτών, και

• Το υπόλοιπο 70% των Ομολογιών (ήτοι κατά μέγιστο 105.000 Ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη του ΚΟΔ, ήτοι έκδοση 150.000 Ομολογιών) θα κατανεμηθεί μεταξύ των Ειδικών Επενδυτών και των Ιδιωτών Επενδυτών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...