253
| REUTERS/Carlos Parra Rios

Τεράστιο άγαλμα της Σακίρα στήθηκε στη γενέτειρά της

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2023, 14:17

Τεράστιο άγαλμα της Σακίρα στήθηκε στη γενέτειρά της

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2023, 14:17

Ενα χάλκινο άγαλμα, ύψους 6,5 μέτρων, κοσμεί πλέον το κέντρο της Μπαρανκίλα, της πόλης στην Κολομβία όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η τραγουδίστρια Σακίρα. Το άγαπλα την απεικονίζει να περιστρέφει τους γοφούς της στη χορευτική κίνηση που την έκανε διάσημη και πρωτοπαρουσιάστηκε στο βίντεο του τραγουδιού «Hips Don’t Lie».

Η τραγουδίστρια μοιράστηκε στον λογαριασμό της στο Instagram φωτογραφίες των γονιών της μπροστά από το άγαλμα. Η Σακίρα, χωρίς αμφιβολία το μεγαλύτερο -νόμιμο- εξαγώγιμο προϊόν της Κολομβίας, ήταν μεταξύ των ονομάτων με τις περισσότερες αναζητήσεις παγκοσμίως στο Google, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία.

Βρέθηκε πολύ ψηλά στις αναζητήσεις του κοινού αρκετές φορές μέσα στη χρονιά, κυρίως όταν κυκλοφόρησε ένα τραγούδι για τον πρώην σύντροφό της, τον ποδοσφαιριστή Ζεράρ Πικέ, το οποίο έσπασε όλα τα ρεκόρ του YouTube στη Λατινική Αμερική. Και αργότερα, όταν διευθέτησε μια κατηγορία φορολογικής απάτης που της είχε ασκηθεί εναντίον της στην Ισπανία, πληρώνοντας πρόστιμο 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος, σύμφωνα με τον Guardian, παρευρέθησαν οι γονείς της Σακίρα, Ουίλιαμ Μεμπάρακ και Νίντια Ριπόλ, καθώς και ο δήμαρχος της Μπαρανκίλα.

Μια επιγραφή στη βάση του αγάλματος επαινεί την καλλιτέχνιδα για τους «γοφούς που δεν λένε ψέματα, ένα μοναδικό ταλέντο, μια φωνή που συγκινεί τις μάζες».

Αναφέρεται επίσης στο φιλανθρωπικό της έργο μέσω ενός ιδρύματος που δημιούργησε με το όνομα «Pies descalzos», που σημαίνει «ξυπόλητα πόδια» και προωθεί την ανάπτυξη στην πρώιμης παιδικής ηλικίας.

Η Σακίρα ευχαρίστησε τον γλύπτη, Γίνο Μάρκες και τους μαθητές του για το «τεράστιο καλλιτεχνικό ταλέντο» που επέδειξαν δημιουργώντας το άγαλμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...