328
|

Τα προγράμματα δωρεάν μιλίων των αεροπορικών εταιρειών πρέπει να καταργηθούν!

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2019, 12:25

Τα προγράμματα δωρεάν μιλίων των αεροπορικών εταιρειών πρέπει να καταργηθούν!

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2019, 12:25

Τα δημοφιλή προγράμματα συγκέντρωσης μιλίων ως μπόνους για τους ταξιδιώτες, θα πρέπει να απαγορευτούν επειδή προτρέπουν τον κόσμο να κάνει περισσότερα ταξίδια, κάτι που οδηγεί σε αύξηση εκπομπών αερίων. Αυτό αναφέρει βρετανική έκθεση που έγινε από το Imperial College του Λονδίνου για λογαριασμό της κρατικής υπηρεσίας για την Κλιματική Αλλαγή.

Οπως ανέφεραν οι Times του Λονδίνου, η απαγόρευση του προγράμματος bonus miles θα επηρεάσει εκατομμύρια πελάτες της British Airways, της Virgin Atlantic και άλλων αεροπορικών εταιρειών που έχουν προγράμματα συγκέντρωσης μιλίων.

Σύμφωνα με την έκθεση του Imperial College, τα μίλια ενθαρρύνουν τους πελάτες των αεροπορικών να κάνουν περισσότερες και συχνά όχι τόσο απαραίτητες πτήσεις, προκειμένου να διατηρήσουν τα προνόμια που προσφέρουν οι βαθμίδες διάκρισης επιβατών (silver, gold κλπ). «Εχουμε φτάσει σε  σημείο τα μίλια και η βαθμίδα να θεωρούνται κοινωνικό στάτους και να δημιουργούν κοινωνική ταυτότητα», αναφέρει η έκθεση του βρετανικού πανεπιστημίου.

Παράλληλα, προτείνει περιορισμούς στις προσφορές των προγραμμάτων, με στόχο τη μείωση και των κινήτρων για περισσότερα αεροπορικά ταξίδια που βλάπτουν το περιβάλλον, αλλά και της κοινωνικής τάξης που δημιουργεί το σύστημα.

Στην ίδια έκθεση, υπογραμμίζεται ότι θα πρέπει οι διαφημίσεις για τις πτήσεις να περιλαμβάνουν εκτός από την τιμή και τις εκπομπές αερίων, ώστε ο πελάτης να προβληματιστεί και για τις επιπτώσεις που έχει στο περιβάλλον το ταξίδι του.

Εκτός από την απαγόρευση των προγραμμάτων μιλίων, η έκθεση προτείνει επίσης αύξηση στην τιμή του κρέατος, ετικέτες στα τρόφιμα που θα αναγράφουν το κλιματικό αποτύπωμα για την παρασκευή του προϊόντος, τουλάχιστον μία επιλογή για vegan σε όλα τα κυλικεία δημόσιων υπηρεσιών κ.ά.

Αντιδράσεις

Κριτική στην έκθεση του πανεπιστημίου άσκησε η ένωση εμπορικών αεροπορικών εταιρειών της Βρετανίας, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η απαγόρευση των προγραμμάτων θα βλάψει τη φήμη της χώρας και θα προτρέψει τους πελάτες να κάνουν περισσότερες πτήσεις από άλλες χώρες».

Τα προγράμματα επιβράβευσης παρέχουν μία σειρά από προνόμια, όπως αναβάθμιση θέσης, πρόσβαση σε ειδικούς χώρους πριν από την πτήση με δωρεάν φαγητό και ποτό ακόμη και αν ο πελάτης δεν πετάει business class, ταχύτερη παραλαβή βαλίτσας κ.ά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...