473
Ο Γιώργος Ορφανός ψηφίζοντας την Κυριακή. Τώρα διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση της καταμέτρησης | Intimenews

Τι συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη; Δεύτερος ο Ζέρβας – επανακαταμέτρηση θα ζητήσει ο Ορφανός

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2019, 08:39
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/05/2019 14:01
Ο Γιώργος Ορφανός ψηφίζοντας την Κυριακή. Τώρα διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση της καταμέτρησης
|Intimenews

Τι συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη; Δεύτερος ο Ζέρβας – επανακαταμέτρηση θα ζητήσει ο Ορφανός

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2019, 08:39
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/05/2019 14:01

Μεσημέρι Τρίτης, 28 Μαΐου. Εχουν περάσει 43 ώρες από τότε που έκλεισαν οι κάλπες και στη Θεσσαλονίκη το… θρίλερ για το ποιος θα είναι δεύτερος και θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Νίκο Ταχιάο στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών την Κυριακή συνεχίζεται! Σε μια ακατανόητη καθυστέρηση ενσωμάτωσης των στοιχείων των εκλογικών τμημάτων από το υπουργείο Εσωτερικών, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Γιώργος Ορφανός συνεχίζουν να δίνουν «μάχη» ψήφο με ψήφο.

Η διαφορά μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου είναι ελάχιστη και όλα δείχνουν πως θα πρέπει να περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα και το 100% της ενσωμάτωσης για να φανεί ποιος θα αναμετρηθεί με τον κ. Ταχιάο, ο οποίος συγκεντρώνει το 22,35%, με 24.996 ψήφους και 11 έδρες.

Η ενσωμάτωση είχε καθηλωθεί στο 90,74% από το βράδυ της Δευτέρας και ανανεώθηκε στο 91,16% (δηλαδή 433 από τα 475 εκλογικά τμήματα), μόλις το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με αυτήν, τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο κ. Ζέρβας με ποσοστό 14,83% και 16.652 ψήφους ενώ ακολουθεί ο κ. Ορφανός με 14,55% και 16.328 ψήφους. Η διαφορά τους δηλαδή είναι 324 ψήφοι.

Στην τέταρτη θέση, έμεινε η Κατερίνα Νοτοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συγκεντρώνει το 13,50%  και 15.156 ψήφους.

Αυτή η κατάσταση –αλλά και η προδιαγραφόμενη ήττα, καθώς η διαφορά των 324 ψήφων με 42 εκλογικά τμήματα να απομένουν δύσκολα ανατρέπεται – έκανε τον κ. Ορφανό από τη μία να καταγγείλει την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και από την άλλη να προαναγγείλει (σύμφωνα με το makthes.gr) ότι θα ζητήσει επανακαταμέτρηση. Αλλα για να γίνει ακόμα και αυτό, πρέπει να ανακοινωθούν τελικά αποτελέσματα και τέτοια δεν υπάρχουν, ίσως να ανακοινωθούν την Τετάρτη.

Αυτό από μόνο του θέτει εν αμφιβόλω όλη τη διαδικασία καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Από την άλλη ο κ. Ταχιάος δεν γνωρίζει ποιος είναι ο αντίπαλός του και δύσκολα μπορεί να διοργανωθεί ένα debate της προκοπής με τις κάλπες να ανοίγουν το πρωί της Κυριακής και το Σάββατο να ισχύει παύση κάθε προεκλογικής δραστηριότητας.

Για «πρωτοφανή καθυστέρηση που δεν συνάδει με την Δημοκρατία και το πολίτευμα της χώρας μας» έκανε λόγο η δημοτική παράταξη «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» του κ. Ορφανού.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίστηκε πως «η θέση της παράταξης “Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον” για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής θα δοθεί με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων από το υπουργείο Εσωτερικών για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Η πρωτοφανής αυτή καθυστέρηση δεν συνάδει με την Δημοκρατία και το πολίτευμα της χώρας μας. Το τελικό αποτέλεσμα του α’ γύρου των εκλογών είναι αυτό που θα σχολιάσουμε και το οποίο θα μας υποδείξει τις όποιες επόμενες ενέργειές μας».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 12:45 της Τρίτης, τα τελευταία αποτελέσματα που φαίνονται στην ιστοσελίδα του υπουργείου από τον δήμο Θεσσαλονίκης, είναι από τις 21:25 της Δευτέρας.

Ακολούθησε ενημέρωση στις 13:27 αλλά χωρίς να αλλάξει σημαντικά κάτι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...