758
Ο Τσακαλώτος, στη συνέντευξή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ, καυτηρίασε το βίντεο του εικονιζόμενου δεξιά Κασσελάκη | Facebook/ Ευκλείδης Τσακαλώτος/ Στέφανος Κασσελάκης

Συγγνώμη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Τσακαλώτος για το βίντεο Κασσελάκη στη Μακρόνησο

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2023, 13:55
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/09/2023, 15:00
Ο Τσακαλώτος, στη συνέντευξή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ, καυτηρίασε το βίντεο του εικονιζόμενου δεξιά Κασσελάκη
|Facebook/ Ευκλείδης Τσακαλώτος/ Στέφανος Κασσελάκης

Συγγνώμη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Τσακαλώτος για το βίντεο Κασσελάκη στη Μακρόνησο

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2023, 13:55
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/09/2023, 15:00

Την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους ολόκληρου του ΣΥΡΙΖΑ – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- ένιωσε την Τετάρτη ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την προβολή του βίντεο (εδώ) με τον αντίπαλό του στις εσωκομματικές εκλογές, Στέφανο Κασσελάκη (συνεπικουρούμενου από τον βουλευτή Επικρατείας, ναύαρχο Αποστολάκη) στη Μακρόνησο.

Εμφανώς ενοχλημένος από το… «προϊόν» του επικοινωνιακού επιτελείου του κ. Κασσελάκη και τον ευτελισμό του ιστορικού χώρου μαρτυρίου των αγωνιστών της Αριστεράς, ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε σε δηλώσεις του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις», ότι η επιλογή αυτή του ανθυποψηφίου του να πάει τη Μακρόνησο και να πει ό,τι είπε στον βωμό της ψηφοθηρίας, «δείχνει έλλειψη γνώσης της ελληνικής Ιστορίας και της Ιστορίας της Αριστεράς, δείχνει έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης» (δείτε την αναφορά του στο 11.19 του βίντεο κάτω). Και για αυτό ένιωσε υποχρεωμένος να ζητήσει «συγγνώμη εκ μέρους του όλου ΣΥΡΙΖΑ».

Πρέπει «να νιώθουμε περηφάνια για τις ιδέες της Αριστεράς. Αποδείχθηκε άλλωστε -μετά την πανδημία, την οικονομική και ενεργειακή κρίση– η αξία των κοινών, των δημόσιων αγαθών. Και η αποτυχία του νεοφιλελεύθερου μοντέλου -ό,τι είναι ιδιωτικό είναι καλό, ό,τι είναι δημόσιο είναι κακό– που πρεσβεύει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης», παρατήρησε κατά τα άλλα ο κ. Τσακαλώτος.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να οργανώσει ούτε  ένα μεθύσι σε μια μπυραρία», ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική αναφορά του, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που χρειάζεται είναι αλλαγή παραδείγματος: το να δίνουμε χρήματα στις αποζημιώσεις και όχι στην πρόληψη, είναι και ακριβό και αναποτελεσματικό».

Ο υποψήφιος διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε τέλος ζήτημα δημοκρατίας στη χώρα μας, αναφέροντας ενδεικτικά ότι η κυβέρνηση δεν συνομιλεί καν με τους επιστήμονες. «Εχουμε γυρίσει», είπε, «πίσω στην εποχή του Γαλιλαίου, τότε που τον κατηγορούσε ο Πάπας για τη θεωρία του ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ηλιο. Ετσι και η κυβέρνηση έφτασε να κατηγορεί το Αστεροσκοπείο ότι έχει πολιτικές σκοπιμότητες».

«Η Πολιτεία, όμως, πρέπει να ακούει τους επιστήμονες, τους τοπικούς φορείς, τα κινήματα, να ενσωματώνει την περιφερειακή διάσταση. Και όχι να αγνοεί κάθε φωνή που δεν ευθυγραμμίζεται με την πολιτική της», κατέληξε ο πρώην υπουργός στη σχετική αναφορά του.

Αποστολάκης: Κουτσομπολιό χαμηλού επιπέδου

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τον σκοπό του συγκεκριμένου βίντεο, ο… κομπάρσος του προεκλογικού σποτ ναύαρχος ε.α Αποστολάκης εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ και επέμεινε ότι η εμφάνιση στη Μακρόνησο είναι «ενωτική».

«Η Μακρόνησος είναι ένας ιστορικός χώρος στον οποίο υποτίθεται ότι όλοι βλέπουμε την Ιστορία, αναλογιζόμαστε τους αγώνες και όλες αυτές τις αντιπαραθέσεις που είχαν προκύψει. Ξέρουμε ότι πλέον στη νεότερη Ιστορία της Ελλάδος όλα αυτά έχουν πάει στο περιθώριο έχουν γίνει Ιστορία. Αλλά το να επικαλείσαι αυτούς τους αγώνες, αυτούς τους ανθρώπους γιατί εκεί φυλακίστηκαν σοβαρές προσωπικότητες… Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι», είπε ο κ. Αποστολάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Σήμερα».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «κουτσομπολιό χαμηλού επιπέδου», τα σχόλια ότι ο ίδιος υποβίβασε τον εαυτό του σε… βαρκάρη του κ. Κασσελάκη. Είπε πάντως ότι στη Μακρόνησο μετέβησαν αυτός, ο κ. Κασσελάκης και άλλα δύο μέλη του συνεργείου με φουσκωτό δέκα μέτρων.

Ο ίδιος είπε ότι υποστηρίζει κάποιον που δίνει ελπίδα, δηλαδή τον κ. Κασσελάκη, αν και εξέφρασε τη διαφωνία του για τη θέση του υποψηφίου αρχηγού περί κατάργησης της στρατιωτικής θητείας.

Σε κάθε περίπτωση, ένα γεγονός είναι ότι ο κ. Κασσελάκης και η ομάδα του δεν πήραν από το ΚΑΣ την προβλεπόμενη άδεια για να μεταβούν στη Μακρόνησο.

Σε κάθε περίπτωση, ένα γεγονός είναι ότι ο κ. Κασσελάκης και η ομάδα του δεν πήραν την προβλεπόμενη άδεια για να μεταβούν στη Μακρόνησο από το ΚΑΣ.

Στα όσα είπε πάντως ο κ. Τσακαλώτος έσπευσε να απαντήσει ο Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων και υποστηρικτής της υποψηφιότητας του κ. Κασσελάκη. Με μια μάλλον λακωνική ανάρτηση –για τα δεδομένα του– και χωρίς ορθογραφικά, παρά μόνο μια αταξία στα σημεία στίξης, ο κ. Πολάκης είπε ότι ο κ. Τσακαλώτος δεν μπορεί να ζητάει συγγνώμη εξ ονόματός του. «Δεν έχει απολύτως καμία τέτοια εξουσιοδότηση, ούτε ελέω Θεού δικαίωμα!», έγραψε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Χανίων.

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι να απορεί κανείς αν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει ενωμένος μετά τις εσωκομματικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής. Και ο… χρησμός της Ολγας Γεροβασίλη δίνει ένα στίγμα.

«Καμιά φορά δεν είναι κακές οι διασπάσεις», ήταν η απάντησή της, στην ερώτηση εάν η υποψηφιότητα Κασσελάκη διαμορφώνει σκηνικό διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ. «Το 2015 υπήρξε μια διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ και τα πράγματα προχώρησαν μπροστά», προσέθεσε η αντιπρόεδρος της Βουλής και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «και οι χωρισμοί πολλές φορές δεν είναι κακό πράγμα»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...