195
Το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών είναι ένα από τα νέα σημεία για δωρεάν rapid tests | Intime

Στα 325 τα σταθερά σημεία δωρεάν rapid tests – Πού βρίσκονται, ποιες ώρες λειτουργούν

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2022, 11:52
Το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών είναι ένα από τα νέα σημεία για δωρεάν rapid tests
|Intime

Στα 325 τα σταθερά σημεία δωρεάν rapid tests – Πού βρίσκονται, ποιες ώρες λειτουργούν

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2022, 11:52

Σε ακόμη 50 σημεία σε όλη την Ελλάδα θα μπορούν από τη Δευτέρα οι πολίτες να κάνουν rapid test, καθώς στη μάχη της έγκαιρης διάγνωσης προστέθηκαν και στρατιωτικά νοσοκομεία. Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί το μεγάλο κύμα των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά λόγω της μετάλλαξης Ομικρον.

Ετσι, τα σταθερά σημεία σε όλη τη χώρα ανέρχονται πλέον σε 325, ενώ παράλληλα, περίπου 170 κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ βρίσκονται καθημερινά σε διάφορα σημεία της χώρας και διενεργούν δωρεάν ελέγχους σε όλους τους πολίτες.

Η λίστα με τα σημεία και τις ώρες λειτουργίας τους έχει αναρτηθεί στο site του ΕΟΔΥ (δείτε αναλυτικά εδώ), ώστε να ενημερώνονται όλοι οι πολίτες (και φυσικά γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί) να κάνουν τόσο δωρεάν επιβεβαιωτικά τεστ, όπως επίσης και τα αναγκαία τεστ για την τήρηση του πρωτοκόλλου, όσον αφορά τις στενές επαφές των κρουσμάτων.

Διευκρινίζεται ότι δωρεάν self test μπορούν να κάνουν όλοι οι πολίτες, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε ανεμβολίαστοι. Ωστόσο, τα δωρεάν τεστ δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους ανεμβολίαστους για χρήση στην εργασία τους ή στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Επίσης, οι ανεμβολίαστοι, όταν διαγνωστούν θετικοί στον κορονοϊό, θα πρέπει να υποβληθούν και σε PCR τεστ, προκειμένου να λάβουν το πιστοποιητικό ανοσίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...