220
Ο υπουργός Ενέργειας έκρινε ως ικανοποιητικά τα πρώτα δείγματα από εφαρμογή του νέου συστήματος | ΙΝΤΙΜΕnews

Σκυλακάκης: Ο ανταγωνισμός λειτούργησε – φθηνότερο ρεύμα όχι μόνο στο πράσινο αλλά και στα άλλα τιμολόγια

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2024, 13:01
Ο υπουργός Ενέργειας έκρινε ως ικανοποιητικά τα πρώτα δείγματα από εφαρμογή του νέου συστήματος
|ΙΝΤΙΜΕnews

Σκυλακάκης: Ο ανταγωνισμός λειτούργησε – φθηνότερο ρεύμα όχι μόνο στο πράσινο αλλά και στα άλλα τιμολόγια

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2024, 13:01

Ο ανταγωνισμός λειτούργησε και πλέον έχουμε φθηνές τιμές ρεύματος όχι μόνο στο «πράσινο» τιμολόγιο, αλλά σε όλες τις κατηγορίες των τιμολογίων,  σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, στο πρώτο του σχόλιο για την πρεμιέρα του νέου συστήματος με τα χρωματιστά τιμολόγια.

Φαίνεται πια, πρόσθεσε ο κ. Σκυλακάκης σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά FM, ποιοι προμηθευτές είναι ακριβότεροι και είναι θέμα των καταναλωτών να κάνουν τις επιλογές τους.

«Ανακάλυψα ότι ο πάροχός μου είναι ακριβός, του δίνω ένα μήνα προθεσμία για να φύγω και να πάω σε άλλο πάροχο», ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Οπως υπενθύμισε δε, οι καταναλωτές θα μπορούν να βλέπουν συγκριτικό πίνακα με τις τελικές τιμές του «πράσινου» τιμολογίου στην ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ.

Στην ίδια ιστοσελίδα θα μπορούν επίσης να βλέπουν τις τιμές των άλλων κατηγοριών τιμολογίων όπως το «κίτρινο» που είναι κυμαινόμενο και αυτή την περίοδο είναι φθηνότερο και από το πράσινο, αλλά και το μπλε που είναι σταθερό, με το φθηνότερο πάροχο να το προσφέρει στα  14,9 λεπτά για έναν χρόνο.

Οσον αφορά στις κρατικές επιδοτήσεις –μέτρο που είχε ληφθεί στα τέλη της άνοιξης του 2022, αλλά τώρα καταργείται– ο κ. Σκυλακάκης είπε πως «αν υπάρξει πραγματική ανάγκη η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το ενδεχόμενο της επιδότησης».

«Το έχουμε πει ότι θα ξαναμπούμε σε αυτή τη λογική, αν χρειαστεί, όχι “με το πρώτο φύσημα του ανέμου”» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...