205
Ο Κώστας Σκρέκας συνομιλεί με την ισπανίδα ομόλογό του, Τερέζα Ριμπέρα, πριν την έναρξη του συμβουλίου | EPA/OLIVIER HOSLET

Σκρέκας στις Βρυξέλλες: Απαιτείται συλλογική δράση για τη στήριξη των νοικοκυριών

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2022, 17:10
Ο Κώστας Σκρέκας συνομιλεί με την ισπανίδα ομόλογό του, Τερέζα Ριμπέρα, πριν την έναρξη του συμβουλίου
| EPA/OLIVIER HOSLET

Σκρέκας στις Βρυξέλλες: Απαιτείται συλλογική δράση για τη στήριξη των νοικοκυριών

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2022, 17:10

Την «υποχρέωση» ανάληψης συλλογικής δράσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης «για την στήριξη των νοικοκυριών και ιδίως των πιο ευάλωτων αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων απέναντι στις τεράστιες αυξήσεις των τιμών της ενέργειας», επρόκειτο να μεταφέρει στις Βρυξέλλες ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, όπως ανέφερε προσερχόμενος στο έκτακτο συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών, το απόγευμα της Δευτέρας.

Το συμβούλιο συνεκλήθη στη σκιά της απόφασης της Gazprom, του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού, να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στην Πολωνία και στη Βουλγαρία επειδή δεν ικανοποίησαν το αίτημα του καθεστώτος Πούτιν για πληρωμές σε ρούβλι, αντί σε ευρώ και δολάρια που προβλέπουν τα συμβόλαια.

Ειδικότερα, κατά την άφιξή του στο συμβούλιο των ευρωπαίων υπουργών Ενέργειας στη βελγική πρωτεύουσα, ο κ. Σκρέκας σημείωσε:

«Ο καταστροφικός πόλεμος της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία κλιμακώνεται με χιλιάδες νεκρούς, πολλούς αμάχους και μια τεράστια ενεργειακή κρίση που απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη.

»Σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας θα μεταφέρω το μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αλληλεγγύη απέναντι στον ουκρανικό λαό, για την εξασφάλιση της επάρκειας εφοδιασμού της Ευρώπης με φυσικό αέριο, αλλά και την υποχρέωση να αναλάβουμε συλλογική δράση για την στήριξη των νοικοκυριών και ιδίως των πιο ευάλωτων αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων απέναντι στις τεράστιες αυξήσεις των τιμών της ενέργειας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...