549
|

Σε τρεις κύκλους η έρευνα για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά: Βίντεο-ντοκουμέντο για τους δράστες

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2021, 12:11

Σε τρεις κύκλους η έρευνα για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά: Βίντεο-ντοκουμέντο για τους δράστες

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2021, 12:11

Παντού και για όλους ανεξαιρέτως στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την άγρια δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, με την κατάθεση της ψυχολόγου της να χαρακτηρίζεται «κλειδί» για την πορεία τους και τον 32χρονο σύζυγό της, Χαράλαμπο, να έχει κληθεί για νέα κατάθεση στη ΓΑΔΑ.

«Οι έρευνες στρέφονται παντού. Πάντα υπάρχουν άλλοι ύποπτοι και οι συνήθεις ύποπτοι, αλλά και οι ύποπτοι που δεν δείχνουν ύποπτοι», δήλωσε με νόημα ο γνωστός συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Υπάρχουν τρεις κύκλοι ερευνών. Ο κοντινός κύκλος, ο μεγάλος και ο μακρινός κύκλος. Οι τρεις κύκλοι ενώνονται στα εγκληματικά εργαστήρια και δίνουν τις απαντήσεις», εξήγησε σε δηλώσεις του στο Μega o κ. Μπαλάσκας, για να προσθέσει μεταξύ άλλων:

«Ο κύκλος των ερευνών από τα εγκληματολογικά εργαστήρια δεν έχει κλείσει. Πάντα κατά την έρευνα προκύπτουν απορίες σοβαρές κι εμείς πρέπει να τις λύνουμε. Οταν δεν υπάρχει κάτι σε αυτό που ψάχνουμε, γεννάται απορία. Στην προκειμένη περίπτωση, προέκυψαν πολλές απορίες που δεν έχουν λυθεί.

[Πρέπει] να καταλάβουμε πώς έγινε το συμβάν και πώς ήταν δεμένος ο νεαρός πιλότος. Γιατί δεν θα πρέπει να υπάρξει στο τέλος της έρευνας καμία σκιά για τίποτα».

«Οι έμπειροι αξιωματικοί», κατέληξε ο κ. Μπαλάσκας, «καταλαβαίνουν, μέσα από συνδυασμό ερωτήσεων και αποδείξεων, μέσα από ενδείξεις και απαντήσεις λύνουν την υπόθεση πολύ πιο εύκολα».

Από την πλευρά της, η γνωστή από αναζητήσεις προσώπων και τη συμβολή της στην εξιχνίαση ανάλογων υποθέσεων, δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη, προαναγγέλλει βίντεο-ντοκουμέντο για τους δράστες της δολοφονίας της Καρολάιν, το οποίο φέρεται να έχει στα χέρια της και θα προβληθεί στην εκπομπή της.

Πώς έφτασαν στον τόπο οι δράστες, πώς διέφυγαν τα ξημερώματα και ποια διαδρομή ακολούθησαν… Σε ποιο σημείο είχαν στήσει καρτέρι και παρακολουθούσαν τις κινήσεις του ζευγαριού… Τι είχαν δει τις προηγούμενες ημέρες οι γείτονες, είναι μερικά από τα ερωτήματα που φέρονται να απαντώνται στο βίντεο.

Εν τω μεταξύ, όπως προαναφέρθηκε, καθοριστική για την πορεία των ερευνών εκτιμάται από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. η κατάθεση της ψυχολόγου, που, όπως αποκαλύφθηκε, παρακολουθούσε την Καρολάιν.

Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν κάτι απασχολούσε την 20χρονη μητέρα και αν αυτό θα μπορούσε να παίξει ρόλο στις έρευνες των Αρχών.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να δώσουν απάντηση και σε ένα ακόμα ερώτημα: πώς και γιατί λιποθύμησε ο 32χρονος σύζυγος της Καρολάιν και πώς κατάφερε, χωρίς παροχή οξυγόνου, να συνέλθει από την υποξία που όπως φαίνεται του προκάλεσε το ασφυκτικό δέσιμό του από τους κακοποιούς.

Ειδικοί εκτιμούν ότι αν όντως ο 32χρονος πιλότος είχε λιποθυμήσει για αρκετή ώρα, δύσκολα θα μπορούσε να συνέλθει.

Ο ίδιος ο Χαράλαμπος, πάντως, δηλώνει πεπεισμένος ότι πολύ σύντομα οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της δολοφονίας της γυναίκας του θα φτάσουν στην άκρη του νήματος.

«Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου ο εντοπισμός των δολοφόνων της γυναίκας μου. Ναι, πιστεύω ότι οι έρευνες οδηγούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι αστυνομικοί έχουν κάνει τεράστια έρευνα και τρέχουν κυριολεκτικά 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, για να εξετάσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια».

«Υπάρχουν αξιωματικοί που έχουν μέρες να δουν το σπίτι τους. Αλλά και τα εγκληματολογικά εργαστήρια λειτουργούν με τον ίδιο, αμείωτο ρυθμό. Οι αναλυτές στα εγκληματολογικά δεν έχουν αφήσει το παραμικρό στοιχείο χωρίς αναλυτικό έλεγχο», δήλωσε στο Μega.

Σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού, ο 32χρονος πιλότος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις Αρχές και σύντομα θα κληθεί να καταθέσει ξανά για όσα θυμάται ότι συνέβησαν στη μεζονέτα της οδού Παναγούλη στα Γλυκά Νερά.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...