175
Ο Νίκος Δένδιας στην πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες | ΥΠΕΞ

Σε Λονδίνο και Βιέννη για το Ουκρανικό ο Δένδιας

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2022, 12:02
Ο Νίκος Δένδιας στην πρόσφατη σύνοδο του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες
|ΥΠΕΞ

Σε Λονδίνο και Βιέννη για το Ουκρανικό ο Δένδιας

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2022, 12:02

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στη Βρετανία και στην Αυστρία προκειμένου να συναντηθεί με υψηλούς αξιωματούχους των δυο χωρών.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, στο Λονδίνο, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με την βρετανίδα ομόλογό του Λιζ Τρας.

Την Τρίτη, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στη Βιέννη όπου θα συναντηθεί με τη γενική γραμματέα του ΟΑΣΕ, Χέλγκα Μαρία Σμιτ.

Στη συνέχεια, θα έχει συνάντηση με τον αυστριακό ομόλογό του, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και δηλώσεις στον Τύπο.

Κατόπιν, ο υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να συναντηθεί με την πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, Ρέντι Βάγκνερ, καθώς και με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Αυστριακού Κοινοβουλίου, Ράινχολντ Λοπάτκα.

Στις ανωτέρω συναντήσεις οι συνομιλίες θα εστιάσουν στις εξελίξεις στο ζήτημα της Ουκρανίας μετά τη ρωσική επίθεση, στον συντονισμό ενεργειών στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών, καθώς και σε περιφερειακά ζητήματα, όπως οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βιέννη ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Αυστρίας και Εξαρχο Ουγγαρίας, Αρσένιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...