273
|

Διαψεύδουν ότι πωλείται το ξενοδοχείο «President»

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2020, 11:48
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/12/2020, 17:05

Διαψεύδουν ότι πωλείται το ξενοδοχείο «President»

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2020, 11:48
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/12/2020, 17:05

Σε κατηγορηματική διάψευση ότι το ξενοδοχείο «President» της λεωφ. Κηφισίας έχει βγει προς πώληση και μάλιστα με τίμημα 110 εκατ. ευρώ, προχώρησε η ιδιοκτήτρια εταιρεία ΓΕΚΕ, απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Σύμφωνα με την «Κ» και το ρεπορτάζ του Δημήτρη Δελεβέγκου, το ξενοδοχείο, ένα από τα πιο γνωστά –και σίγουρα το πιο ψηλό– ξενοδοχεία της Αθήνας και της Ελλάδας τέθηκε προς πώληση και μάλιστα η ΓΕΚΕ έχει αναθέσει σε μεσιτικό γραφείο των Βρυξελλών την ανεύρεση αγοραστή.

Ωστόσο η ΓΕΚΕ ΑΕ σε διακοίνωσή της ανέφερε:

Το ξενοδοχείο President δεν πωλείται

Σε απάντηση των από 30.12.20 επιστολών – ερωτημάτων της Ε.Κ και του Χ.Α σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο περί πώλησης του ξενοδοχείου «President» έναντι ποσού 110 εκατ. ευρώ, ιδιοκτησίας της Εταιρείας, και εξόδου της Εταιρείας από το Χ.Α., η Εταιρεία διαψεύδει τα διαλαμβανόμενα στα σχετικά δημοσιεύματα.
Η Εταιρεία σεβόμενη την μακρά ιστορία της στον χώρο του τουρισμού και με βαθύ αίσθημα ευθύνης έναντι των επενδυτών και του πολύτιμου προσωπικού της επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός της.

Σε κάθε περίπτωση η συγκυρία της πανδημίας, που έχει βυθίσει την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία σε μια χωρίς προηγούμενο ύφεση, δεν ευνοούσε σχέδια για οποιαδήποτε τέτοια κίνηση από πλευράς των ιδιοκτητών, ακόμα και αν είχαν σκοπό να το εκποιήσουν. Αλλωστε ένα από τα πλεονεκτήματα του «President» υπήρξε διαχρονικά η φιλοξενία συνεδρίων τα οποία όμως ουσιαστικά έχουν εξαφανιστεί από τον τουριστικό χάρτη.

Ενα άλλο ενδιαφέρον είναι ότι τα 110 εκατ. ευρώ που εμφανίζονταν οι ιδιοκτήτες να ζητούν για το ξενοδοχείο ήταν περίπου τρεις φορές οι συνολική κεφαλαιοποίηση της ιδιοκτήτριας εταιρείας.

Το «President» χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και ανακαινίστηκε το 2004. Διαθέτει 517 δωμάτια και –ιδιαίτερα σημαντικό– 197 θέσεις στάθμευσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...