310
Η Αντεμπόλα Σοουεμίμο με το επίμαχο φόρεμα, φωτογραφίζεται μπροστά στο Ηρώδειο | Twitter

Ψευδείς οι ισχυρισμοί της βρετανίδας μπλόγκερ για σύλληψή της στο Μουσείο της Ακρόπολης

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2019, 15:30
Η Αντεμπόλα Σοουεμίμο με το επίμαχο φόρεμα, φωτογραφίζεται μπροστά στο Ηρώδειο
|Twitter

Ψευδείς οι ισχυρισμοί της βρετανίδας μπλόγκερ για σύλληψή της στο Μουσείο της Ακρόπολης

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2019, 15:30

Πηγές του Μουσείου Ακρόπολης διαψεύδουν τους ισχυρισμούς μίας βρετανίδας ταξιδιωτικής μπλόγκερ ότι συνελήφθη επειδή ήταν μαύρη και επειδή δεν άρεσε το φόρεμα που φορούσε στους φύλακες.

Συγκεκριμένα, η Αντεμπόλα Σοουεμίμο, έγραψε την Παρασκευή στο Twitter ότι «πήγα στην Ακρόπολη στην Αθήνα σήμερα και με έδιωξαν από το μουσείο επειδή είχα ακατάλληλο ντύσιμο. Αυτό φορούσα», έγραψε αρχικά και πρόσθεσε: «Με συνέλαβε η ελληνική αστυνομία με ψευδείς κατηγορίες. Η ελληνική αστυνομία με έχει υπό κράτηση. Ο ρατσισμός στα καλύτερά του», συνέχισε.

Στη συνέχεια, έκανε αναρτήσεις με βίντεο μέσα από το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως, ισχυριζόμενη ότι κανείς δεν της μετέφρασε στα αγγλικά τι συνέβαινε, και ότι δεν της δόθηκε δικηγόρος, ενώ ζήτησε.

Στη συνέχεια απαντώντας στις ερωτήσεις που δέχθηκε, αποκάλυψε πως την συνέλαβαν επειδή σήκωσε το φόρεμά της και επέδειξε τα γεννητικά της όργανα, κάτι που ίδια διαψεύδει, ενώ τόνισε ότι η αστυνομία «την γελοιοποίησε και την τραυμάτισε ψυχολογικά».

Το θέμα της αναπαράχθηκε από την Daily Mail και άλλα βρετανικά ΜΜΕ, καθώς και ελληνικά Μέσα. Κανείς όμως, δεν σκέφθηκε να επικοινωνήσει με το Μουσείο της Ακρόπολης για να διασταυρώσει την πληροφορία.

Οπως γράφει ο Liberal, τα πράγματα δεν συνέβησαν όπως τα περιέγραψε η Βρετανίδα.

Καταρχάς, η ίδια δήλωσε ότι είχε συλληφθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ομως,, πηγές του Μουσείου της Ακρόπολης δήλωσαν στη δημοσιογράφο ότι κανείς δεν της έκανε καμία παρατήρηση. Μπήκε, είδε το μουσείο και έφυγε ανενόχλητη.

Οπως γράφει ο Liberal, «η Adebola Sowemimo συνελήφθη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης από αστυνομικούς επειδή υπήρξε καταγγελία ατόμου πως επέδειξε τα γεννητικά της όργανα. Από το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως μας είπαν ότι επρόκειτο για ιδιώτη και όχι για φύλακα αρχαιοτήτων. Πέρασε τη νύχτα της στο τμήμα και το πρωί του Σαββάτου δικάστηκε στο αυτόφωρο για προσβολή γενετήσιας ευπρέπειας και αθωώθηκε (δεν έχουμε υπόψιν το σκεπτικό του δικαστηρίου)».

Στο μεταξύ όμως, χιλιάδες ήταν τα σχόλια που γράφτηκαν σε βρετανικά και ελληνικά Μέσα για το περιστατικό, που δυσφήμησε την Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...