324
|

Στον βόθρο και γρήγορα

Κώστας Ρεσβάνης Κώστας Ρεσβάνης 24 Σεπτεμβρίου 2013, 00:31

Στον βόθρο και γρήγορα

Κώστας Ρεσβάνης Κώστας Ρεσβάνης 24 Σεπτεμβρίου 2013, 00:31

Λοιπόν, ας πούμε πως όλοι συμφωνούν να γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Κοινό ανακοινωθέν για την ομόθυμη καταδίκη του νεοναζιστικού τέρατος. Καμία αντίρρηση; Δεν νομίζω. Παρακάτω: Ο καθένας θα βγει κατόπιν στις κάμερες, θα πει το ποίημά του και θα υποκλιθεί στο τηλεοπτικό ακροατήριο. Άλλος θα του βάλει γαρνιτούρα το «μνημόνιο», άλλος τα «δύο άκρα», άλλος τη μοναδική λύση που είναι «η εργατιά στην εξουσία». Ο Παπούλιας θα συμφωνήσει, πόσο κακός είναι ο φασισμός και ο ναζισμός, πώς τον έχει πολεμήσει από μικρό παιδί και η σεμνή τελετή θα λάβει τέλος. Ταυτόχρονα θα δαγκώνονται στα λαρύγγια ανόητοι πολιτικοί, πολιτευτές και οπαδοί από 'δω και από εκεί και θα διχάζονται για το δίκιο των αγαπημένων τους… Αποτέλεσμα; ΜΗΔΕΝ!

Κάποιοι αφελείς αρθρογράφοι και ελάχιστοι πολιτικοί είχαν προτείνει το απόλυτο -κατά τη γνώμη τους- όπλο: Μια κοινή συνέντευξη Τύπου με συμμετοχή των αρχηγών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ένα ουράνιο δημοκρατικό τόξο, όπου με μια φωνή, δίχως «ναι μεν, αλλά…» θα καταδίκαζαν τους νεοναζί και τις εγκληματικές πρακτικές τους. Θα έδειχναν δηλαδή ότι ο εχθρός είναι κοινός, οι διαφορές τους παραμερίζονται αυτές τις ώρες και η θέση τους είναι αδιαπραγμάτευτη: Η ΧΑ είναι οργάνωση με μέλη που εγκληματούν και ότι πρέπει να καταστραφεί με όπλο τον νομικό μας πολιτισμό. Προφανώς έβαλαν δύσκολα…

Δεν νομίζω πως το μέγα ζητούμενο των ημερών είναι η πρόσφατη τυμβωρυχία από μια εφημερίδα. Αυτή η δημοσιογραφική αθλιότητα υπήρξε στο παρελθόν και πάντα θα υπάρχει από κίτρινους χυδαιογράφους. Το μεγάλο διακύβευμα είναι η επιβίωση της Δημοκρατίας, η εμπέδωση «άνευ όρων και ορίων» της νομιμότητας και η ρίψη των νεοναζί «επί ασπαλάθων» με μοναδικό όπλο τη σκευή μιας ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.

Στον βόθρο, λοιπόν, της πολιτικής και κοινωνικής ζωής οι αδίστακτοι εγκληματίες και γρήγορα. Το χρωστάμε στον δολοφονημένο και στο μέλλον της χώρας. Αλλά και εδώ υπάρχει η προϋπόθεση: Να πετάξουν όλοι στον ίδιο βόθρο τα τεφτέρια με τους υπολογισμούς για τα ψηφαλάκια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News