832
«Δεσμεύομαι ότι στις 9 Ιουνίου θα είμαστε ξανά στην όχθη των νικητών», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης | Aris Oikonomou / SOOC

Ζαγοράκης, Αρναούτογλου, Καλλιακμάνης μεταξύ των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ – Ολα τα ονόματα

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2024, 13:41
«Δεσμεύομαι ότι στις 9 Ιουνίου θα είμαστε ξανά στην όχθη των νικητών», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης
|Aris Oikonomou / SOOC

Ζαγοράκης, Αρναούτογλου, Καλλιακμάνης μεταξύ των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ – Ολα τα ονόματα

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2024, 13:41

Σε πανηγυρικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής την Κυριακή.

Μετά την ομιλία του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη, παρουσιάστηκαν 34 υποψήφιοι που συμμετέχουν στο ψήφοδέλτιο για την Ευρωβουλή. Οι υπόλοιποι οκτώ πρόκειται να ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες ώστε να συμπληρωθεί πλήρως το ψηφοδέλτιο των 42 υποψηφιοτήτων, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στο ψηφοδέλτιο περιλαμβάνονται οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης και Γιάννης Μανιάτης, ο νυν ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου, ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Θόδωρος Ζαγοράκης (του οποίου η υποψηφιότητα είχε ήδη γίνει γνωστή) και ο καθηγητής του ΑΠΘ και πρώην ευρωβουλευτής (εκλεγείς με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2014) Κώστας Χρυσόγονος.

Ξεχώρισαν τα ονόματα του γνωστού παρουσιαστή δελτίων καιρού της ΕΡΤ Σάκη Αρναούτογλου (είχε κατέβει και στις ευρωεκλογές του 2019 με το ΚΙΝΑΛ), του συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. Γιώργου Καλλιακμάνη και του οικονομολόγου Ηλία Κικίλια. Παρουσιάζοντας τον πρώτο εξ αυτών ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε με χιούμορ πως τη βραδιά των ευρωεκλογών «θα βρέξει ΠΑΣΟΚ».

Οι πρώτοι συμμετέχοντες στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο βήμα της ΚΠΕ του κόμματος, μαζί με τον κ. Ανδρουλάκη (Aris Oikonomou / SOOC)

Αναλυτικά, οι πρώτοι 34 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι οι εξής:

  1. Αλίρη Χριστίνα
  2. Αντωνοπούλου Μαριζέτα
  3. Αρμενάκη Κρυσταλλία
  4. Αρναούτογλου Σάκης
  5. Βακουφτσή Κερασίνα (Σούλα)
  6. Βαρδακαστάνης Ιωάννης
  7. Βερούλη Αννα
  8. Βουρεξάκη Ταμπουρατζή Κατερίνα
  9. Βρεττού Αγάθη – Ρόζα
  10. Δαφέρμου Μαρία
  11. Δημόπουλος Παναγιώτης
  12. Ζαγοράκης Θοδωρής
  13. Ζαρωτιάδης Γρηγόρης
  14. Θεοδώρου Μαρινίκη
  15. Καλλιακμάνης Γεώργιος
  16. Καρχιμάκης Λευτέρης
  17. Κικίλιας Ηλίας
  18. Κουνάκης Παναγιώτης
  19. Κουράκης Γιάννης
  20. Λαμπράκης Γρηγόρης
  21. Μανιάτης Γιάννης
  22. Μαρκογιαννάκη Ολγα
  23. Παπανδρέου Νίκος
  24. Πετράκης Σταύρος
  25. Ρίζου Αικατερίνη
  26. Σαμαρά Οικονόμου Μυρτώ
  27. Σαχινίδης Φίλιππος
  28. Σπυρόπουλος Ανδρέας
  29. Στεφόπουλος Χρήστος
  30. Τανιμανίδου Στεφανία
  31. Τσιλιμίγκας Νικόλαος
  32. Τσουκαλάς Κώστας
  33. Τσούμας Γιώργος
  34. Χρυσόγονος Κώστας
  • Δείτε τα βιογραφικά τους εδώ
Ανδρουλάκης: «Στις 9 Ιουνίου στέλνουμε μήνυμα στη ΝΔ»

Μετά την παρουσίαση των υποψηφίων ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι την επομένη των ευρωεκλογών η Χαρ. Τρικούπη του θα βρίσκεται στην όχθη των νικητών.

«Στις 9 Ιουνίου θέλουμε μία κοινωνική Ευρώπη με ισχυρά κοινά εργαλεία αλληλεγγύης που μειώνουν τις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες, που ενισχύουν την ανθεκτικότητα των οικονομιών και των κοινωνιών όλων των Ευρωπαϊκών κρατών. Θέλουμε μία Ευρώπη που ενισχύσει τη δημοκρατία και τη διαφάνεια διασφαλίζοντας τη σωστή λειτουργία του κράτους δικαίου αλλά και τον καθολικό σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θέλουμε μία Ευρώπη η οποία θα μπορεί να προστατεύσει αποτελεσματικά τους πολίτες από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης. Θέλουμε μια Ευρώπη που διασφαλίζει την ομαλή προσαρμογή της κοινωνίας στις προκλήσεις της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης. Μια Ευρώπη που θα σέβεται και θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων», διεμήνυσε, ενώ τόνισε:

«Μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε, μόνο ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε. Κατακτώντας τη δεύτερη θέση με ένα ισχυρό ποσοστό, η χώρα αποκτά αξιωματική αντιπολίτευση αξιόπιστη, υπεύθυνη, προοδευτική. Δεν έχουμε σκοπό να παραδώσουμε την Ευρώπη στο δίλημμα “Κεντροδεξιά ή Ακροδεξιά” και δεν πρόκειται να αφήσουμε την Ελλάδα να δει την πολιτική αντιπαράθεση να μετατρέπεται σε φθηνή σαπουνόπερα των τέκνων της εγχώριας ελίτ. Σας δεσμεύομαι ότι στις 9 Ιουνίου θα είμαστε ξανά στην όχθη των νικητών».

Προηγήθηκε η κατά μέτωπο επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εναντίον της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. «Στις 9 Ιουνίου στέλνουμε μήνυμα στη ΝΔ επιλέγοντας την αντιπολίτευση που θέλει να αποφύγει με κάθε θεμιτό ή με αθέμιτο τρόπο», ανέφερε, υποστηρίζοντας πως η Πειραιώς «προτιμά να αντιπαρατίθεται μει το lifestyle του υποψήφιου υπουργού του», σε μία σαφή αιχμή προς τον κ. Κασσελάκη.

Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά

«Οσο οι δημοσκοπήσεις σβήνουν το… όνειρο του κυρίου Ανδρουλάκη για να ξεπεράσει στις ευρωεκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ και να αντισταθεί στους δελφίνους του κόμματός του, τόσο χάνει και την ψυχραιμία του», ήρθε η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στις επικρίσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος «επέλεξε και πάλι σήμερα να επιτεθεί στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Στέφανο Κασσελάκη προσπαθώντας μάταια να τον απαξιώσει, επικεντρώνοντας παράλληλα τις αντιπολιτευτικές του κορώνες στον ΣΥΡΙΖΑ».

Κατά την Κουμουνδούρου «ο Στέφανος Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στις άναρθρες κραυγές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έχουν θέσεις, έχουν πρόγραμμα και σχέδιο που μπορεί να δώσει διέξοδο στα προβλήματα των πολιτών και ελπίδα σε ολόκληρο τον προοδευτικό κόσμο. Το ποιος επιλέγει να γίνει “ουρά” στη Νέα Δημοκρατία, ακολουθώντας και αναμασώντας τα fake news είναι πλέον γνωστό σε όλους».

Στο γεγονός ότι «η χώρα μας δεν χρειάζεται celebrities στο ευρωκοινοβούλιο» εστίασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστής Καρπόζηλος, σε σχόλιο του αναφορικά με την υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Οπως ανέφερε ο κ. Καρπόζηλος, «στις 7 Φεβρουαρίου του 2024 ο Θοδωρής Ζαγοράκης ήταν ανάμεσα στους 17 ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, οι οποίοι στη συζήτηση για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα υπέγραψαν το περίφημο “αντι-ψήφισμα”. Σύμφωνα με αυτό, το Ευρωκοινοβούλιο θα έπρεπε να χαιρετίσει την πρόοδο της χώρας μας και τα επιτεύγματα της κυβέρνησής της».

«Σήμερα, δύο μήνες μετά, είναι υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και προσωπική επιλογή του προέδρου του, Νίκου Ανδρουλάκη», πρόσθεσε, για να επισημάνει ότι «αυτό δεν λέει ίσως πολλά –πέρα από τα προφανή– για τον κ. Ζαγοράκη. Λέει όμως πολλά για το πώς αντιλαμβάνεται την πολιτική ο κύριος Ανδρουλάκης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...