238
Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι περίπου 500.000 άτομα δεν έχουν κάνει ακόμα την ενισχυτική δόση του εμβολίου | Intime/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πλεύρης: Στους επτά μήνες η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2022, 10:46
Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι περίπου 500.000 άτομα δεν έχουν κάνει ακόμα την ενισχυτική δόση του εμβολίου
|Intime/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Πλεύρης: Στους επτά μήνες η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2022, 10:46

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού, για όσους δεν έχουν κάνει την αναμνηστική (τρίτη) δόση, θα λήγει από την 1η Φεβρουαρίου στους επτά μήνες, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σε δηλώσεις του την Κυριακή στον ΑΝΤ1, ο κ. Πλεύρης είπε ότι η ισχύς του πιστοποιητικού με δύο δόσεις εμβολίου θα διαρκεί επτά μήνες, ωστόσο δεν επηρεάζεται η ισχύς του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού που θα μπορεί να χρησιμοποιείται για ταξίδια στην Ευρώπη. Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό έχει διάρκεια εννέα μήνες.

Ανέφερε ακόμη ότι περίπου 500.000 άτομα δεν έχουν κάνει ακόμα την ενισχυτική δόση του εμβολίου.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία και τα προβλήματα στη διάθεση των self test, που είναι απαραίτητα για την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών, ο υπουργός Υγείας είπε πως όσοι δεν πρόλαβαν να βρουν στα φαρμακεία θα βρουν στις σχολικές μονάδες. «Οι περιπτώσεις είναι πολύ λίγες, το 90% μαθητών και εκπαιδευτικών έχουν προμηθευτεί self test, άρα δεν πρόκειται να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην επανέναρξη των σχολείων», είπε σχετικά.

Από τη Δευτέρα θα διατεθούν 300 κλίνες Covid σε ιδιωτικές κλινικές, πρόσθεσε ο υπουργός.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό σε πρόσωπα που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Δεν έχει αποφασιστεί αυτό, αλλά εάν αποφασιστεί, όποιος δεν εμβολιαστεί δεν θα μπορεί να προσληφθεί ή εάν ήδη εργάζεται, θα βρεθεί εκτός ΕΣΥ, αφού θα καταγγελθεί η σύμβαση του, καθώς δεν θα πληροί τις προϋποθέσεις», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...