286
Ο 22χρονος Στέλιος είχε εισιτήριο για το πέμπτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας και τη στιγμή της σύγκρουσης είχε μετακινηθεί στο πρώτο | INTIMEnews

Πατέρας 22χρονου επιζώντος της τραγωδίας: «Αποσωληνώθηκε, μας χαμογέλασε»

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2023, 15:02
Ο 22χρονος Στέλιος είχε εισιτήριο για το πέμπτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας και τη στιγμή της σύγκρουσης είχε μετακινηθεί στο πρώτο
|INTIMEnews

Πατέρας 22χρονου επιζώντος της τραγωδίας: «Αποσωληνώθηκε, μας χαμογέλασε»

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2023, 15:02

Αποσωληνώθηκε, αλλά παραμένει στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη ο 22χρονος Στέλιος, επιζών του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, με την κατάστασή του να είναι πλέον σταθερή.

Ο 22χρονος φέρει εγκαύματα στο 20% της επιφάνειας του σώματός του και την περασμένη Παρασκευή υποβλήθηκε σε επέμβαση από πλαστικούς χειρουργούς.

«Αποσωληνώθηκε, μας χαμογέλασε, προσπαθεί σιγά, σιγά να μιλήσει… δυστυχώς όμως δεν μπορώ να χαρώ όπως θα το ήθελα, γιατί βλέπω ανθρώπους να κηδεύουν τα παιδιά τους», δήλωσε ο πατέρας του στο Action24, ενώ ευχαρίστησε θερμά τόσο τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όσο και του «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη.

«Οφείλουμε να σεβαστούμε τους ανθρώπους που αυτές τις ημέρες περνούν ένα δράμα. Δεν μπορεί να το καταλάβει κανένας, και εγώ που βρέθηκα ένα βήμα πριν, νομίζω μπορώ να τους καταλάβω στο πολύ ελάχιστο», τόνισε ο Νίκος Στρατέλος για τους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους στο τραγικό δυστύχημα.

Οπως είπε, ο γιος του ήταν στο πέμπτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας ΙC 62 και τη στιγμή της σύγκρουσης είχε πάει στο πρώτο για να πάρει κάτι. Κατάφερε να βγει μαζί με άλλα παιδιά από ένα σπασμένο τζάμι.

« Το μόνο που θέλω, είναι να πάρω σπίτι το παιδί μου και να αποδοθεί δικαιοσύνη», υπογράμμισε και παράλληλα απηύθυνε και μία παράκληση: να μην παίζονται πολιτικά παιχνίδια πάνω στην τραγωδία των Τεμπών.

«Μπήκαν στην προεκλογική περίοδο και προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν. Δικαιοσύνη δεν είναι να τιμωρηθεί ο σταθμάρχης, αλλά όσοι έβαλαν έναν ανίκανο άνθρωπο σε ένα πόστο που είχε να κάνει με ζωές. Σεβασμός στους ανθρώπους, να θάψουν τα παιδιά τους και να φύγουν όσοι είναι στο νοσοκομείο για τα σπίτια τους», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Στη Λάρισα εν τω μεταξύ αποσωληνώθηκε ακόμη μία τραυματίας, ενώ γίνονται προσπάθειες να αποσωληνωθεί άλλη μία.

Πέντε από τους τραυματίες που νοσηλεύονταν στο τοπικό νοσοκομείο, πήραν εξιτήριο τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...