278
Ο υπουργός Περιβάλλοντος (στη φωτογραφία καθήμενος) οφείλει να παραιτηθεί μετά το φιάσκο του «Εξοικονομών κατ΄Οίκον» είπε ο Γιαννης Μανιάτης | ΙΝΤΙΜΕnews

Παραίτηση Σταθάκη για το «Εξοικονομώ» ζήτησε ο Γιάννης Μανιάτης

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2018, 10:56
Ο υπουργός Περιβάλλοντος (στη φωτογραφία καθήμενος) οφείλει να παραιτηθεί μετά το φιάσκο του «Εξοικονομών κατ΄Οίκον» είπε ο Γιαννης Μανιάτης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Παραίτηση Σταθάκη για το «Εξοικονομώ» ζήτησε ο Γιάννης Μανιάτης

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2018, 10:56

Την παραίτηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι πολίτες που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» ζήτησε ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.

Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα ήρθε στα στα όρια των δυνατοτήτων της, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις και να είναι ουσιαστικά αδύνατο για τους ενδιαφερόμενους να ολοκληρώσουν την αίτησή τους. Χιλιάδες ταλαιπωρήθηκα επιχειρώντας επί ώρα να καταχωρήσουν στοιχεία, έχοντα και το άγχος να μη χάσουν τη σειρά προτεραιότητας.

Ο υπουργός ΠΕΝ, Γιώργος Σταθάκης ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες και δ εσμεύτηκε ότι η διαδικασία υποβολής αίτησης θα ομαλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό, με έμφαση στην κατοχύρωση τόσο της ασφάλειας του συστήματος όσο και της διαφάνειας των διαδικασιών που σχετίζονται με την ένταξη στο πρόγραμμα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ  σημείωσε ότι το πρόγραμμα ήταν έτοιμο από το 2015, αλλά η κυβέρνηση δεν το αξιοποίησε, «με αποτέλεσμα να φτάσουμε στα όσα τραγελαφικά συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες».

«Ημασταν προετοιμασμένοι για 17.000 άτομα και τις πρώτες δύο ώρες είχαμε 1,5 εκατ. ‘χτυπήματα’ και το σύστημα έπεσε γιατί εντοπίσαμε 60 κόμβους που έστελναν αλλεπάλληλες εισόδους», θέλησε να δικαιολογηθεί σε δηλώσεις του την Πέμπτη στον ΑΝΤ1, ο κ. Σταθάκης. Σύμφωνα με το υπουργείο  διαπιστώθηκε ότι συγκεκριμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις (IP’s) επιχειρούσαν ταυτόχρονη είσοδο με πλήθος διαφορετικών κωδικών και γι’ αυτό διερευνάται εάν πρόκειται για χρήση κακόβουλου λογισμικού.

Όπως διευκρίνισε ο αρμόδιος υπουργός, το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2», όπως έχει σχεδιαστεί αυτή τη στιγμή, έχει χρήματα για 40.000 νοικοκυριά. Όπως είπε η κυβέρνηση κάλυψε τις 20.000 εκκρεμότητες με χρήματα που εξοικονόμησε από άλλες πηγές και εφόσον καλυφθούν οι 40.000, θα γίνει προσπάθεια να βρεθούν άλλοι πόροι προκειμένουν να καλυφθούν επιπλέον αιτήσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...