243
Υποστηρικτές του πολιτικού κόμματος του Πακιστάν PTI, του ισλαμικού πολιτικού κόμματος Jamat-e-Islami και του Tehrik-e-Labaik συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο της επαρχιακής επιτροπής καταγγέλλοντας νοθεία στις γενικές εκλογές στο Καράτσι του Πακιστάν. | EPA/REHAN KHAN

Πακιστάν: Εκκληση ενότητας από τον αρχηγό στρατού, ενώ δύο υποψήφιοι δηλώνουν νικητές των εκλογών

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2024, 20:55
Υποστηρικτές του πολιτικού κόμματος του Πακιστάν PTI, του ισλαμικού πολιτικού κόμματος Jamat-e-Islami και του Tehrik-e-Labaik συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο της επαρχιακής επιτροπής καταγγέλλοντας νοθεία στις γενικές εκλογές στο Καράτσι του Πακιστάν.
|EPA/REHAN KHAN

Πακιστάν: Εκκληση ενότητας από τον αρχηγό στρατού, ενώ δύο υποψήφιοι δηλώνουν νικητές των εκλογών

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2024, 20:55

Ο ισχυρός αρχηγός του στρατού του Πακιστάν προέτρεψε τη χώρα να αφήσει πίσω την «αναρχία και την πόλωση», καθώς και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί δήλωσαν νίκη στις εκλογές.

Σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα, ανεξάρτητοι υποψήφιοι που συνδέονται με τον φυλακισμένο πρώην πρωθυπουργό Ιμραν Χαν έχουν κερδίσει τις περισσότερες έδρες.

Αλλά ο Ναουάζ Σαρίφ, ο έτερος πρώην πρωθυπουργός που θεωρείται ευρέως ότι έχει την υποστήριξη του στρατού, προέτρεψε άλλους υποψηφίους να συμμαχήσουν μαζί του σε έναν συνασπισμό.

Κριτική από τη Δύση

Στο μεταξύ, οι αξιωματούχοι της χώρας απέρριψαν την κριτική της Δύσης για τον τρόπο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, αναφέρει το BBC.

Χωρίς σαφές αποτέλεσμα, ο στρατηγός Ασίμ Μουνίρ κάλεσε όλα τα κόμματα να δείξουν ωριμότητα και ενότητα, λέγοντας ότι η πολιτική της πόλωσης «δεν ταιριάζει σε μια προοδευτική χώρα 250 εκατομμυρίων κατοίκων».

«Οι εκλογές δεν είναι ένας ανταγωνισμός μηδενικού αθροίσματος νίκης και ήττας, αλλά μια άσκηση καθορισμού της εντολής του λαού», είπε ο στρατηγός Μουνίρ.

Στο Μπαλουχιστάν

Δεκατέσσερις έδρες της Εθνοσυνέλευσης δεν έχουν ακόμη καθοριστεί – όλες στην αχανή και αραιοκατοικημένη επαρχία του Μπαλουχιστάν – αλλά τόσο ο Χαν όσο και ο Σαρίφ δηλώνουν ότι κέρδισαν.

Χθες ο κ. Σαρίφ έκανε επινίκια ομιλία, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι θα χρειαστεί συμμάχους για κυβέρνηση.

Ο κ. Χαν δημοσίευσε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που δημιουργήθηκε με χρήση τεχνητής νοημοσύνης, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του αντιπάλου του και καλούσε τους υποστηρικτές του να πανηγυρίσουν.

Εχει φυλακιστεί με την κατηγορία της διαρροής κρατικών μυστικών, της διαφθοράς και ενός παράνομου γάμου και το κόμμα του PTI απαγορεύτηκε να συμμετάσχει στις κάλπες.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...