281
Εικόνα από τη φωτιά που ξέσπασε σε αποθήκη καυσίμων στο διυλιστήριο Ιλσκι, τα ξημερώματα της Πέμπτης | Twitter

Ουκρανική επίθεση σε αποθήκη καυσίμων στη Ρωσία – Εκρήξεις σε Κίεβο και Οδησσό

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2023, 09:03
Εικόνα από τη φωτιά που ξέσπασε σε αποθήκη καυσίμων στο διυλιστήριο Ιλσκι, τα ξημερώματα της Πέμπτης
|Twitter

Ουκρανική επίθεση σε αποθήκη καυσίμων στη Ρωσία – Εκρήξεις σε Κίεβο και Οδησσό

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2023, 09:03

Επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκες καυσίμων σε διυλιστήριο της νότιας Ρωσίας.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων την έθεσαν υπό έλεγχο και την έσβησαν περίπου δύο ώρες αργότερα, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η επίθεση είχε στόχο το διυλιστήριο Ιλσκι, κοντά στο λιμάνι Νοβοροσίσκ, της Μαύρης Θάλασσας, στην περιφέρεια Κρασνοντάρ.

Την Τετάρτη, πήρε φωτιά αποθήκη καυσίμων κοντά σε γέφυρα που συνδέει την ενδοχώρα της Ρωσίας με τη χερσόνησο της Κριμαίας.

«Δεύτερη ταραχώδης νύχτα για τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων», είπε ο κυβερνήτης της Κρασνοντάρ, Βενιαμίν Κοντράτιεφ, σύμφωνα με τον οποίο δεν αναφέρθηκαν θύματα εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Την περασμένη εβδομάδα drone είχε επιτεθεί σε αποθήκη καυσίμων στη Σεβαστούπολη.

Παράλληλα, στην περιφέρεια Μπριάνσκ της δυτικής Ρωσίας, δύο τρένα εκτροχιάστηκαν εξαιτίας εκρήξεων που αποδόθηκαν σε επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο ουκρανικός στρατός έχει δηλώσει πως προσπαθεί να προκαλέσει προβλήματα στον ανεφοδιασμό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την ουκρανική αντεπίθεση.

Νέες εκρήξεις σε Κίεβο, Ζαπορίζια και Οδησσό

Εκρήξεις ακούστηκαν στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, σύμφωνα με αξιωματούχους και μέσα ενημέρωσης, που διαβεβαίωσαν πως η αντιαεροπορική άμυνα ανέλαβε δράση.

Τα σημερινά πλήγματα καταγράφονται προτού συμπληρωθούν 24 ώρες από πλήγμα στη Χερσώνα που σύμφωνα με το Κίεβο είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 21 άνθρωποι.

Συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας ανέλαβαν δράση στην περιφέρεια του Κιέβου, ανέφερε η τοπική στρατιωτική διοίκηση.

Ουκρανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο έκανε λόγο για εκρήξεις και στη Ζαπορίζια. Ο Γιούρι Μαλάσκο, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης, ανέφερε μέσω Telegram πως και εκεί ενεργοποιήθηκαν συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν επίσης λόγο για εκρήξεις στην Οδησσό. Οι προειδοποιητικές σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν στο μεγαλύτερο μέρος των ανατολικών περιφερειών της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...