242
| Lamda Development

Ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2019, 15:53
|Lamda Development

Ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2019, 15:53

Σε πλήρη κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και άντλησης 650 εκατ. ευρώ προχώρησε τη Δευτέρα η Lamda Development εν όψει της προώθησης του έργου στο Ελληνικό.

Η αύξηση είναι εγγυημένη καθώς ο όμιλος Λάτση, που ελέγχει το 50,6% της Lamda, είχε δηλώσει ότι εκτός από το κομμάτι που του αναλογεί θα κάλυπτε και μετοχές που τυχόν θα έμεναν αδιάθετες.

Επιπλέον, στην αύξηση μετείχαν οι εταιρείες Voxcove (Γερμανός – Κάτσος) και Aegean που ελέγχουν το 10% και το 1,6% της Lamda Development.

Επιπλέον, η Lamda Development έχει εξασφαλίσει επιπλέον τραπεζική χρηματοδότηση 800 εκατ. ευρώ, θα εκδώσει ομολογιακό δάνειο 150 εκατ. ευρώ και αναμένει 400 εκατ. από τις πρώτες πωλήσεις κατοικιών στο Ελληνικό.

Συνολικά, διαθέτει περί τα 2 δισ. ευρώ για να υλοποιήσει την πρώτη φάση της επένδυσης, η οποία αφορά την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, την κατασκευή του 30% του πάρκου και των βασικών υποδομών.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, δήλωσε ότι «είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της μεγαλύτερης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, μη τραπεζικού ιδρύματος, που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία.

» Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κάθε μέτοχό μας ξεχωριστά που πίστεψε σε εμάς και στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού. Αυτή η εμπιστοσύνη μεταφράστηκε σε υπερκάλυψη της ΑΜΚ κατά €58 εκατ. οδηγώντας σε προσφορά επενδυτικών κεφαλαίων ύψους €708 εκατ.

» Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για τη Lamda Development, καθώς η Εταιρία, με τη διαπραγμάτευση των νέων μετοχών, αποκτά πλέον κεφαλαιοποίηση και καθαρή αξία ενεργητικού άνω του €1 δισ.»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...