370
Ο Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο στις 8 Νεομβρίου | REUTERS/Kevin Lamarque

«Απόβαση» 750 ανθρώπων για την επίσκεψη Ομπάμα

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2016, 17:10
Ο Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο στις 8 Νεομβρίου
|REUTERS/Kevin Lamarque

«Απόβαση» 750 ανθρώπων για την επίσκεψη Ομπάμα

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2016, 17:10

Ελάχιστες ώρες απομένουν για την άφιξη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα για διήμερη επίσκεψη κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας περιοδείας του στην Ευρώπη και οι ετοιμασίες φτάνουν στο ζενίθ τους.

Εκατοντάδες  Αμερικανοί των υπηρεσιών ασφαλείας είναι στην Αθήνα για να οργανώσουν την επίσκεψη, την ώρα που έλληνες συνάδελφοί τους ρυθμίζουν τις λεπτομέρειες των μέτρων, τα οποία, χωρίς να είναι έκπληξη αυτό, θα καταστήσουν το κέντρο της Αθήνας απαγορευμένη ζώνη.

Αργά το Σάββατο έφτασαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας αμερικανικά αεροσκάφη που μετέφεραν τα οχήματα ασφαλείας του προέδρου, 300 πράκτορες με τον εξοπλισμό τους και άλλα 150 άτομα υγειονομικό προσωπικό που θα είναι σε επιφυλακή.

Η συνοδεία του Μπαράκ Ομπάμα ξεπερνά συνολικά τα 750 άτομα, για την οποία έχουν ενοικιαστεί πάνω από 400 οχήματα. Ο πρόεδρος σύμφωνα με πληροφορίες θα καταλύσει στον Αστέρα Βουλιαγμένης .

Εξαιρετικά αυστηρά θα είναι τα μέτρα και στο «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο οποίο θα εκφωνήσει ομιλία ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. Οι εγκαταστάσεις του Ιδρύματος θα είναι κλειστές για το κοινό από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, ενώ οι λίγοι τυχεροί καλεσμένοι στην εκδήλωση θα περάσουν από μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων και εκρηκτικών υλών.

Εν τω μεταξύ, στο Προεδρικό Μέγαρο γίνονται άλλου τύπου προετοιμασίες.

Οπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», ο απερχόμενος πρόεδρος στο δείπνο προς τιμήν του θα γευτεί, για πρώτο πιάτο, γαρίδες με ρύζι, για κύριο πιάτο σφυρίδα με βραστά λαχανικά συνοδεία λευκού κρασιού, ενώ το επιδόρπιο θα είναι γλυκό με κάστανα. Στο τέλος θα προσφερθεί καφές φίλτρου ή τσάι.

Η επιμέλεια του δείπνου ανήκει στους δύο σεφ του Προεδρικού Μεγάρου, τον Στέφανο Τσιαμπαλή και τον Θανάση Σκούρα, ο οποίος ήταν σεφ ήδη από την εποχή του Κωνσταντίνου Τσάτσου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Στο επίσημο δείπνο θα παρακαθίσουν περίπου 100 άτομα άνευ συζύγων, επειδή η σύζυγος του απερχόμενου προέδρου Μισέλ Ομπάμα δεν θα τον συνοδεύσει στο ταξίδι του.

Προσκεκλημένοι είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην Μιχαλολιάκου, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Βουλής, βουλευτές, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι της Τέχνης και επιχειρηματίες.

Στο δείπνο δεν θα υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη, είναι πάντως προσκεκλημένοι ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής  και ο διευθυντής του ΑΠΕ Μιχάλης Ψύλος.

Μια λεπτομέρεια με σημασία: αν και πρόκειται για επίσημο δείπνο, η γραβάτα θα είναι προαιρετική.  Αρα δεν θα υποχρεωθεί να φορέσει γραβάτα ο… Αλέξης Τσίπρας και άλλοι Συριζαίοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...