364
Ο Γιάννης Οικονόμου σε παλιότερη ενημέρωση των δημοσιογράφων | Intime/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Οικονόμου: Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανέναν μόνο του

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2022, 15:05
Ο Γιάννης Οικονόμου σε παλιότερη ενημέρωση των δημοσιογράφων
|Intime/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Οικονόμου: Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανέναν μόνο του

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2022, 15:05

Ο,τι μέτρο παίρνει η κυβέρνηση, πρέπει να φέρνει ουσιαστικό αποτέλεσμα σε εκείνους κυρίως που έχουν περισσότερο ανάγκη, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Οικονόμου είπε: «Είμαστε αντιμέτωποι με μια παγκόσμια πληθωριστική και ενεργειακή κρίση και η χώρα έχει διαθέσει πάνω από 1,75 δισ. ευρώ για να μετριάσει, όχι να μηδενίσει τις ανατιμήσεις. Καταλαβαίνουμε την πίεση, καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες. Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια, δεν έχουμε ρίξει “λευκή πετσέτα”».

Και πρόσθεσε: «Πρώτα απ’ όλα, ό,τι μέτρο παίρνουμε πρέπει να φέρνει ουσιαστικό αποτέλεσμα σε εκείνους κυρίως που έχουν περισσότερο ανάγκη, αλλά και σε όλους για να μη διαταράσσουμε αυτή την πορεία της οικονομίας, να μη διαταράσσουμε τη δυνατότητα του παραγωγικού ιστού να αντιδρά και να προχωρά. Δεύτερον, τίποτα από όλα αυτά που κάνουμε δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα, την εκτέλεση του προϋπολογισμού, την πορεία της οικονομίας προς τα μπρος. Διότι, αν πάρεις μέτρα που θα λείψουν από τα έσοδα, θα προκαλέσουν συνέπειες στο κοινωνικό κράτος, στην παιδεία, στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια, στα κοινωνικά επιδόματα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανέναν από αυτούς που έχουν μεγάλη ανάγκη μόνον του απέναντι σε αυτές τις τεράστιες πληθωριστικές πιέσεις, που δέχεται ολόκληρος ο κόσμος. «Δεν υπάρχει Ελληνας που να έχει λιγότερο εισόδημα από αυτό που είχε το 2019. Εχουμε περισσότερες θέσεις εργασίας, μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων, σε σχέση με το 2010. Υπάρχει μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση για έναν που δεν είχε ένα ευρώ εισόδημα, να έχει τώρα κανονικό μισθό;» είπε.

Επίσης ανέφερε ότι η απάντηση, όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως στις αγωνίες των πολιτών και στις ανάγκες τους, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, είναι οι πράξεις και τα αποτελέσματα που παράγουν οι πολιτικές της κυβέρνησης. «Ενισχυμένο εισόδημα για όλους τους πολίτες, μεσοσταθμικά 5%, κανένας νέος φόρος, παρά τις πιέσεις που δεχόμαστε, αλλά και περαιτέρω φορολογική ελάφρυνση είτε διατηρώντας την κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης για τον ιδιωτικό τομέα και την προοπτική -αυτό που είπε ο Pρωθυπουργός- από το 2023 να μην πληρώνει Εισφορά Αλληλεγγύης κανένας, είτε με τον μικρότερο ΕΝΦΙΑ. Είναι μια πολιτική που παίρνει από τις πλάτες της ελληνικής κοινωνίας, τη φορολογική και ασφαλιστική λαίλαπα του προηγούμενου διαστήματος. Μιλούν οι πράξεις, μιλούν τα αποτελέσματα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...