203
Η πρώην υπηρεσιακή Πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου | INTIMEnews

Οικονόμου για ηχητικό Βγενόπουλου: «Αλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα προσώπων που ελέγχονται από τις δικαστικές αρχές»

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2022, 14:24
Η πρώην υπηρεσιακή Πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου
|INTIMEnews

Οικονόμου για ηχητικό Βγενόπουλου: «Αλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα προσώπων που ελέγχονται από τις δικαστικές αρχές»

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2022, 14:24

«Περιμένουμε από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να φωτίσει όλες της πτυχές αυτής της υπόθεσης», αρκέστηκε να πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κληθείς να σχολιάσει στο briefing της Πέμπτης την αποκάλυψη του ηχητικού ντοκουμέντου από τον διάλογο του Ανδρέα Βγενόπουλου με επιχειρηματία, το οποίο εδραίωνε τις καταγγελίες περί εκβίασής του, το 2016, από την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

«Το ηχητικό ντοκουμέντο ήταν συγκλονιστικό. Αν όλα αυτά που περιγράφονται αληθεύουν, πρόκειται για ανατριχιαστικά περιστατικά, συγκροτούν μια εικόνα θλιβερή για το τι ίσχυε στη χώρα επί εκείνης της διακυβέρνησης σε ό,τι αφορά την απονομή της δικαιοσύνης από ανώτατους δικαστικούς, από πρόσωπα που όπως αποδείχθηκε είχαν πολύ στενή σχέση με τον πυρήνα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Πρόκειται, είπε, για έναν ακόμη «κρίκο στην αλυσίδα των γεγονότων που είχαν αποκαλυφθεί και αφορά πολύ κεντρικά πρόσωπα εκείνης της διακυβέρνησης που ελέγχονται από τις δικαστικές αρχές»

«Είναι αυτονόητο», κατέληξε στο σύντομο σχόλιό του ο εκπρόσωπος, «ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει εάν υπήρξε τέτοια κατάχρηση εξουσίας από δικαστικούς λειτουργούς που είχαν σημαίνοντα ρόλο και στα θέματα της δικαιοσύνης αλλά και σε άλλα ζητήματα εκείνη την περίοδο». Και στο πλαίσιο αυτό, «περιμένουμε από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη να φωτίσει όλες της πτυχές αυτής της υπόθεσης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...