472
Κυριάκος Μητσοτάκης και Χρήστος Σταϊκούρας σε φωτογραφία από πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου - διακρίνεται δεξιά και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης | INTIMEnews

Μητσοτάκης – Σταϊκούρας: Αναγνώριση της πολιτικής της κυβέρνησης και των προσπαθειών της κοινωνίας η απόφαση του Eurogroup

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2022, 14:14
Κυριάκος Μητσοτάκης και Χρήστος Σταϊκούρας σε φωτογραφία από πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου - διακρίνεται δεξιά και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης
|INTIMEnews

Μητσοτάκης – Σταϊκούρας: Αναγνώριση της πολιτικής της κυβέρνησης και των προσπαθειών της κοινωνίας η απόφαση του Eurogroup

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2022, 14:14

Για ιστορική απόφαση-ορόσημο για την Ελλάδα, έκανε λόγο απευθυνόμενος στην Ολομέλεια της Βουλής μέσω τηλεσύνδεσης από τις Βρυξέλλες, ο  υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στην απόφαση του Εurogroup να ενεργοποιήσει μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Νωρίτερα και ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ότι το Eurogroup αναγνώρισε πανηγυρικά την επιτυχία της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τις μεγάλες προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, σημείωσε, αποφάσισαν, με απόλυτη ομοφωνία, να εκταμιευθούν στη χώρα 725 εκατομμύρια ευρώ από τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα. Και ταυτόχρονα να καταργηθεί σε μόνιμη βάση η αύξηση που προβλεπόταν στο επιτόκιο των δανείων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Το πρώτο θέμα εκκρεμούσε από τις αρχές του 2019. Και σήμερα βρίσκει το πιο θετικό του τέλος. Ενώ το δεύτερο διευκολύνει την Ελλάδα να βηματίσει πιο δυναμικά στο αύριο, επεσήμανε στη δήλωσή του ο Πρωθυπουργός.

Πρόκειται -τόνισε- για μία σημαντική στιγμή για την πατρίδα μας. Που πιστοποιεί την πρόοδο του τόπου. Αλλά δικαιώνει επίσης, μία αποτελεσματική πολιτική. Η οποία στηρίζει τον πολίτη, ενώ παράλληλα υπηρετεί την απασχόληση και την ανάπτυξη. Πάνω από όλα, όμως, πρόκειται για μια εξέλιξη που επιβραβεύει τους μεγάλους κόπους και τις ελπίδες κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Όλες και όλοι εσείς είστε οι πρωταγωνιστές της Ελλάδας που αλλάζει», καταλήγει ο Πρωθυπουργός

 

Στη δική του παρέμβαση στην Ολομέλεια, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε  για «αναγνώριση της προόδου της ελληνικής οικονομίας, της ισχυρής ανθεκτικότητάς της σε μια δύσκολη περίοδο με εξωγενείς κρίσεις αλλά και των θετικών προοπτικών της. Είναι μια αναγνώριση της συνέπειας στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και της αποτελεσματικότητας στην εφαρμογή του εθνικού σχεδίου του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

«Πέρα από αυτή την ενίσχυση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό», πρόσθεσε, «σημαντικό είναι ότι χθες επιτεύχθηκε η περαιτέρω ελάφρυνση, κατά 6 δισ. ευρώ, του δημοσίου χρέους. Καθώς και κάτι επιπλέον, που είναι ο μόνιμος μηδενισμός, για πρώτη φορά, ενός επιπρόσθετου επιτοκιακού περιθωρίου από το 2023 και μετά».

Αυτό, είπε ο κ. Σταϊκούρας «είναι μια συλλογική προσπάθεια της χώρας η οποία στέφθηκε με επιτυχία και η οποία αναγνωρίστηκε» και συμπλήρωσε «Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σχέδιο με υπευθυνότητα, με εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της πατρίδας μας αλλά και με πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, ώστε να  καταστήσουμε την Ελλάδα ακόμα πιο ισχυρή και την οικονομία της πιο δυναμική, παραγωγική , εξωστρεφή και κοινωνικά δίκαιη».

Η κυβέρνηση αυτή, συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών, θα συνεχίσει να επιλύει προβλήματα κατά βέλτιστο, εφικτό  τρόπο με στοιχεία οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης» […] και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε γενναία την κοινωνία με διάφορα μέτρα και μείωση μόνιμων ή μη φόρων μέσα από μια ισορροπημένη πολιτική που ακολουθούμε.

Αναφερόμενος εξάλλου στην εξαγγελία του Πρωθυπουργού για το οριζόντιο επίδομα των 600 ευρώ στους Αστυνομικούς και Λιμενικούς, ο κ. Σταϊκούρας  ανέφερε πως «όταν βρίσκουμε δημοσιονομικό χώρο, μέσα από αύξηση δαπανών στηρίζουμε βραχυπρόθεσμα συμπατριώτες μας, όπως με αυτό το επίδομα που θα λάβουν 61.000 συμπολίτες μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...