317
Η σεζόν της αναρρίχησης στο Φούτζι ανοίγει το ερχόμενο Σάββατο αλλά ήδη τα ορεινά καταλύματα παρουσιάζουν πληρότητα κρατήσεων | JJ Ying/ Unsplash

O υπερτουρισμός αναρριχήθηκε στο όρος Φούτζι

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2023, 20:32
Η σεζόν της αναρρίχησης στο Φούτζι ανοίγει το ερχόμενο Σάββατο αλλά ήδη τα ορεινά καταλύματα παρουσιάζουν πληρότητα κρατήσεων
|JJ Ying/ Unsplash

O υπερτουρισμός αναρριχήθηκε στο όρος Φούτζι

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2023, 20:32

Οι ιαπωνικές Αρχές προειδοποιούν ότι μπορεί να σκοτωθούν άνθρωποι στο όρος Φούτζι, καθώς προετοιμάζονται για αριθμό ρεκόρ επισκεπτών που επιθυμούν να αναρριχηθούν στο ύψους 3.776 μ. ηφαίστειο.

Η σεζόν της αναρρίχησης ανοίγει το ερχόμενο Σάββατο, αλλά ήδη τα ορεινά καταλύματα που προορίζονται για τους ορειβάτες παρουσιάζουν πληρότητα κρατήσεων. Οι τοπικές Αρχές προειδοποιούν για την επικίνδυνη πρακτική της «ταχείας αναρρίχησης», κατά την οποία οι πεζοπόροι ανεβοκατεβαίνουν το βουνό σε δύο ημέρες, χωρίς ανάπαυλα, αυξάνοντας έτσι τους κίνδυνους εξάντλησης, πτώσεων και υποθερμίας.

Οι πόλεις που βρίσκονται κοντά στο βουνό ζητούν να τεθεί ένα όριο στον αριθμό ατόμων που επιτρέπεται να κάνουν την ανάβαση, ο οποίος φέτος αναμένεται να ξεπεράσει τις 300.000. «Ο αριθμός των αναρριχητών αναμένεται να είναι μεγαλύτερος από οτιδήποτε έχουμε δει ποτέ» είπε ο Σιγκέρου Χιριούτσι, δήμαρχος της Φουτζιγιοσίντα, που βρίσκεται στους πρόποδες του διάσημου όρους.

«Οταν οι άνθρωποι παραμένουν στις ορεινές διαδρομές ή στην κορυφή του βουνού για κάποιο χρονικό διάστημα, αυξάνεται ο κίνδυνος για ατυχήματα από πτώσεις βράχων ή υποθερμία. Κατά το παρελθόν έχουν σκοτωθεί επισκέπτες από πτώσεις βράχων» είπε, σύμφωνα με τους Times.

Mια τέτοιου είδους τραγωδία θα είχε πολύ άσχημες συνέπειες για τον τουρισμό στην περιοχή. «Είμαι χαρούμενος που τόσο πολλοί άνθρωποι θέλουν να ανεβούν στο βουνό, αλλά αν συμβεί ένα ατύχημα θα πρόκειται για καταστροφική απώλεια» τόνισε ο Οσάμου Νακαμούρα, ιδιοκτήτης ορεινών καταφυγίων που λειτουργούν κατά τη διάρκεια της δίμηνης αναρριχητικής περιόδου. «Θέλουμε ο κόσμος να διασκεδάζει, αλλά με λογικό τρόπο» συμπλήρωσε.

Η ανάβαση στο βουνό ξεκινά περίπου στα μισά του, εκεί που τελειώνει ο δρόμος, και μπορεί να γίνει μέσω διαφόρων μονοπατιών. Η πιο δημοφιλής μέθοδος για τους αναρριχητές είναι να σκαρφαλώνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, να ξεκουράζονται σε κάποιο καταφύγιο και να ολοκληρώνουν την ανάβαση πριν την αυγή, προκειμένου να δουν την ανατολή του ήλιου από την κορυφή.

Το όρος Φούτζι επισκέφθηκαν λιγότεροι αναρριχητές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά φέτος ο αριθμός τους αναμένεται να ξεπεράσει το ρεκόρ των 300.000 επισκεπτών, που σημειώθηκε το 2013.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...