270
Ο Μάρκες στο σπίτι του στην Πόλη του Μεξικού το 2014, δηλαδή το έτος που πέθανε | EPA/MARIO GUZMAN

Ο τροπικός έρωτας του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2023, 17:07
Ο Μάρκες στο σπίτι του στην Πόλη του Μεξικού το 2014, δηλαδή το έτος που πέθανε
|EPA/MARIO GUZMAN

Ο τροπικός έρωτας του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2023, 17:07

Ενα αδημοσίευτο μυθιστόρημα του νομπελίστα κολομβιανού συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες θα κυκλοφορήσει από τον εκδοτικό όμιλο Penguin Random House το 2024 σε όλες τις ισπανόφωνες χώρες πλην Μεξικού. Οπως ανακοίνωσε ο εκδότης, θα τιτλοφορείται «Τα λέμε τον Αύγουστο» («En Agosto nos vemos» στα ισπανικά).

Οι γιοι και κληρονόμοι του Μάρκες, οι Ροντρίγκο και Γκονζάλο, δήλωσαν ότι διάβασαν ξανά τα χειρόγραφα του πατέρα τους, περίπου δέκα χρόνια μετά τον θάνατό του, και αποφάσισαν ότι αξίζει να τυπωθεί και να διαβαστεί από τον κόσμο.

Είπαν ότι το αδημοσίευτο κείμενο διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που έκαναν τον Μάρκες αγαπητό στο κοινό του: εφευρετικότητα στην πλοκή, ποιητικότητα στα εκφραστικά μέσα, κ.λπ. Ο έρωτας είναι το βασικό θέμα του, συν οι κλασικές αρετές του συγγραφέα: κατανόηση για τα πάθη του ανθρώπου και συμπόνια για τα βάσανά του.

Ο κολομβιανός συγγραφέας, που πέθανε το 2014, δημοσίευσε δέκα μυθιστορήματα όσο ζούσε. Η μεταθανάτια έκδοση εικάζεται ότι θα συναρπάσει το αναγνωστικό κοινό. Η Corriere della Sera, παρουσιάζοντας την είδηση, έγραψε ότι από το 1999 η ύπαρξη του μυθιστορήματος ήταν γνωστή, αφού ο Μάρκες είχε δημοσιεύσει ένα τμήμα του σε κολομβιανό περιοδικό.

Βασικό πρόσωπο στην πλοκή είναι η Αννα Μανταλένα Μπαχ, μία μεσήλικη γυναίκα που έχει κάποια ερωτική περιπέτεια σε ένα τροπικό νησί. Η προδημοσίευση του 1999 αφορούσε το πρώτο κεφάλαιο του ανεκδότου έργου, σημείωσε η Corriere. Και τιτλοφόρησε το δικό της δημοσίευμα: «Ο Μάρκες και ένας τροπικός έρωτας».

Το βιβλίο θα έχει πέντε ξεχωριστές ενότητες, οι οποίες όλες θα είναι επικεντρωμένες στη δράση του κεντρικού χαρακτήρα (της Μπαχ). Θα αποτελείται από 150 σελίδες και ασφαλώς θα εξάψει και το ενδιαφέρον των εκδοτών στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...