354
H νέα ελληνίδα πρεσβευτής στη Μόσχα Κατερίνα Νασίκα με τον πρόεδρο Πούτιν | Ρωσική Πρεσβεία/Facebook

Ο Πούτιν ρίχνει γέφυρες φιλίας: αμοιβαία συμφέρουσα η συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2020, 19:13
H νέα ελληνίδα πρεσβευτής στη Μόσχα Κατερίνα Νασίκα με τον πρόεδρο Πούτιν
|Ρωσική Πρεσβεία/Facebook

Ο Πούτιν ρίχνει γέφυρες φιλίας: αμοιβαία συμφέρουσα η συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2020, 19:13

Την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδος – Ρωσίας και το αμοιβαίο συμφέρον των δύο χωρών από μια τέτοια εξέλιξη υπογράμμισε εκ νέου ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε δήλωσή του με αφορμή της επίδοση των διαπιστευτηρίων της νέας πρεσβευτή της χώρας μας στη Μόσχα, Κατερίνας Νασίκα.

Η δήλωση Πούτιν συμπίπτει χρονικά με μία δύσκολη στιγμή για τη ρωσική πλευρά, κατά την οποία το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε για πρώτη φορά τον θάνατο ρώσων στρατιωτών στην περιοχή τουρκικής ευθύνης στην Ιντλίμπ της Συρίας, με τον εκπρόσωπο του ρώσου προέδρου να εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτικός έναντι της Αγκυρας.

Καλωσορίζοντας τη νέα πρεσβευτή της Ελλάδας στη Μόσχα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πεπεισμένος «ότι η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των δύο κρατών και, αναμφίβολα, αντιστοιχεί στις αιώνιες παραδόσεις της φιλίας και της αμοιβαίας συμπάθειας των λαών μας». 

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δέχτηκε στο Κρεμλίνο τα διαπιστευτήρια από την νέα Πρέσβη της Ελλάδας στη Ρωσία…

Geplaatst door Russian Embassy in Greece op Woensdag 5 februari 2020

Απευθυνόμενος, τέλος, στους νέους διπλωματικούς εκπροσώπους στη χώρα του, ο πρόεδρος Πούτιν είπε μεταξύ άλλων:

«Εχετε μια σημαντική και σοβαρή αποστολή: να προωθήσετε την ανάπτυξη συνολικών σχέσεων μεταξύ των χωρών που εκπροσωπείτε και της Ρωσίας. Προχωρούμε από το γεγονός ότι θα είστε υπεύθυνοι για την επέκταση του πολιτικού μας διαλόγου και των εμπορικών και οικονομικών σχέσεών μας, καθώς και για την εμβάθυνση των πολιτιστικών ανταλλαγών και την προώθηση των επαφών μεταξύ των λαών. Και ειλικρινά ενδιαφερόμαστε για την επιτυχία της πρεσβευτικής σας δουλειάς σε αυτά τα βασικά πεδία».

Περιπλέκεται η κατάσταση στην Ιντλίμπ

Η κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας δείχνει να περιπλέκεται, με το Κρεμλίνο να ανακοινώνει τον θάνατο ρώσων στρατιωτικών από πυρά μαχητών που δρουν στη ζώνη τουρκικής ευθύνης.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Ντιμίτρι Πετκόφ εμφανίστηκε μάλιστα επικριτικός έναντι της Αγκυρας, τονίζοντας ότι «στην τουρκική ζώνη ευθύνης, η επιθετική δραστηριότητα τρομοκρατικών οργανώσεων συνεχίζεται και οι επιθετικές ενέργειες στρέφονται εναντίον των ενόπλων δυνάμεων της Συριακής Δημοκρατίας και ρωσικών στρατιωτικών υποδομών στη Συρία».

«Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες σκοτώθηκαν με τραγικό τρόπο», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, χωρίς να διευκρινίσει αριθμό.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Κρεμλίνου με την οποία επιβεβαίωσε τον θάνατο ρώσων στρατιωτικών  στην Ιντλίμπ, μία ημέρα αφότου ο Ταγίπ Ερντογάν είχε απευθύνει προειδοποίηση στη Μόσχα να σταματήσουν οι επιχειρήσεις των δυνάμεων του Ασαντ στην επαρχία προπύργιο ανταρτών και τζιχαντιστών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...