299
Ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνέντευξή του στο CNN | Twitter/CNN/CreativeProtagon

Ο Παπανδρέου στο CNN συγκρίνοντας την κρίση του 2010 με την τωρινή

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2020, 10:02
Ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνέντευξή του στο CNN
|Twitter/CNN/CreativeProtagon

Ο Παπανδρέου στο CNN συγκρίνοντας την κρίση του 2010 με την τωρινή

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2020, 10:02

Δέκα χρόνια μετά το κηρυχθέν από το Καστελόριζο μνημόνιο και έπειτα από μια (κοινοβουλευτική) παρουσία κάτω από τα ραντάρ, ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται να έχει αποφασίσει να πυκνώσει τις παρεμβάσεις του στη δημόσια σφαίρα. Μετά τις πρόσφατες ενστάσεις του για το Περιβαλλοντικό και τις ερωτήσεις του στη Βουλή για τις συνθήκες στις δομές φιλοξενίας προσφύγων, μετά και την επίσκεψή του την περασμένη Πέμπτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, ο πρώην Πρωθυπουργός έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο CNN.

O κ. Παπανδρέου φάνηκε σαν να θέλει να πάρει μια μικρή εκδίκηση από την Ιστορία. Εκλεισε τη συνέντευξή του στον περίφημο Ρίτσαρντ Κουέστ με τη φράση: «Ηρθε η ώρα η Ευρώπη να αποδείξει ότι δουλεύει για όλους. Αν πέσει μία χώρα, θα πέσουν όλες». Ηταν μια έμμεση αλλά σαφής παραπομπή στο πώς η Ευρώπη άφησε την Ελλάδα στη μοίρα της το 2010, όταν ο ίδιος αναγκάστηκε να προσφύγει στο ΔΝΤ.

Ο κ. Παπανδρέου, τον οποίο το CNN συνέστησε στους τηλεθεατές και ως πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μίλησε για την Ελλάδα ενόψει της προετοιμασίας της χώρας για την τουριστική περίοδο μετά την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας, μία προσπάθεια μεγάλης σημασίας για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, αλλά αναφέρθηκε και σε όσα οφείλει να κάνει η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες της επιδημίας Covid-19.

Ο πρώην Πρωθυπουργός υπογράμμισε το γεγονός πως στις συνθήκες μίας τέτοιας πανδημίας θα έπρεπε να συνεργαστεί η διεθνής κοινότητα με αλληλεγγύη.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις οικονομικές προκλήσεις που βρίσκονται ενώπιον όλων, ο ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής δημοσιονομικής πολιτικής, για την χωρίς καθυστερήσεις εφαρμογή εκείνων των λύσεων που δεν επιλέχθηκαν στην κρίση του 2008 και του 2010, όπως το Ευρωομόλογο.

«Το αποτέλεσμα ήταν υπέρμετρα βαρύ για την κοινωνία και τους πολίτες, επιμήκυνε το πρόβλημα και οδήγησε στην άνοδο ακραίων, ευρωσκεπτικιστικών και λαϊκιστικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη», σημείωσε.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...