667
Ο Στ. Κασσελάκης στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, η οποία φιλοξενήθηκε σε αίθουσα της Πινακοθήκης του Αγρινίου | INTIMENEWS/ΓΤ ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κασσελάκης πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος τον Ιούνιο και ότι θα γίνει Πρωθυπουργός

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2023, 08:01
Ο Στ. Κασσελάκης στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, η οποία φιλοξενήθηκε σε αίθουσα της Πινακοθήκης του Αγρινίου
|INTIMENEWS/ΓΤ ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κασσελάκης πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος τον Ιούνιο και ότι θα γίνει Πρωθυπουργός

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2023, 08:01

Την Τρίτη ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι έκανε «απροειδοποίητη» περιοδεία στην Αμφιλοχία και σε άλλα μέρη της Αιτωλοακαρνανίας. Ηταν τόσο «απροειδοποίητη» που είχε κλειστεί ακόμα και αίθουσα στην Πινακοθήκη του Αγρινίου για να δώσει συνέντευξη στην ΕΡΤ. Και από αυτή τη τηλεοπτική συχνότητα σε αυτόν το περιβάλλον των εικαστικών τεχνών ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να φιλοτεχνήσει εκ νέου το πολιτικό του αφήγημα, που περιγράφεται σε δύο βασικούς και άξονες στον χώρο του υπερεαλισμού: ότι α) το κόμμα του δεν έχει διαρροές αλλά αντιθέτως «προστίθεται κόσμος» και β) θα είναι πρώτο στις ευρωεκλογές του Ιουνίου –μολονότι οι δημοσκοπήσεις μετρούν πια τον ΣΥΡΙΖΑ σε μονοψήφια ποσοστά.

«Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοινωνική αναγκαιότητα», υποστήριξε ο κ. Κασσελάκης, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Κουβαρά –παρουσιαστή της εκπομπής «Στο Κέντρο»– για το αν στόχος του είναι τελικά η πρωτιά στις επερχόμενες εκλογές παρά τη διάσπαση ή αν ο πήχης είναι το αρχικό 17%, όπως αρχικά είχε πει. Οπως ανέφερε, «γι’ αυτόν τον λόγο» πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. «Είμαστε ένα συμπαγές κόμμα» υποστήριξε επίσης, επιμένοντας πως τώρα «προστίθεται κόσμος» παρ’ όλο που έχασε σε «κοινοβουλευτική παρουσία».

«Υπάρχουν πολλά λαμπρά μυαλά που θέλουν να εργαστούν ανιδιοτελώς για το ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει μία πηγή που λέγεται κοινωνία. Από εκεί αντλούμε, από την κοινωνία, έξω από τις βαρωνίες της Νέας Δημοκρατίας», είπε επίσης.

Ο ίδιος επέμεινε και πως η περιοδεία του στην Αιτωλοακαρνανία ήταν απροειδοποίητη όπως και πολλές άλλες. «Δεν μπορείς να είσαι πολιτικός και να μην ακούς τους πολίτες», είπε, προσθέτοντας ότι το ίδιο θα κάνει και ως Πρωθυπουργός της χώρας –μια έμμεση επιβεβαίωση ότι όντως πιστεύει πως θα γίνει Πρωθυπουργός.

Ο κ. Κασσελάκης επανέλαβε ότι θέλει να ακούσει «αδιαμεσολάβητα» από όλους τους πολίτες και όχι μόνο από τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ τα παράπονα και την πραγματικότητα τους. Σχολίασε ότι πρέπει να έχεις μια καλή κομματική οργάνωση, «αλλά θέλεις να ακούς και ένα κόσμο που είναι έξω από την κομματική οργάνωση».

Σημείωσε ότι «είναι σημαντικό να μπορούμε να καταλαβαίνουμε εμείς στα κεντρικά του κόμματος στην Κουμουνδούρου ποια είναι η αλήθεια εκεί έξω, ποια είναι τα ζητήματα και τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ λάθος, διότι μόνο έτσι θα γίνουμε κυβέρνηση, εάν μαθαίνουμε τα λάθη μας και μετά τα διορθώνουμε.

Αναφορικά με τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, την χαρακτήρισε «εξαιρετική» και τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκεί που είναι ο Αλέξης Τσίπρας» και «πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει βαθιά κοινωνικός και ανεξάρτητος».

Εξάλλου, απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει το καταστατικό του κόμματος στο επερχόμενο Συνέδριο και ως συνήθως κατήγγειλε «προπαγάνδα της ΝΔ» σε ό,τι αφορά το πόσο «αριστερός» είναι.

« Η αποχώρηση των 11 ανήκει στο παρελθόν»

Στην ερώτηση για την αποχώρηση των 11 βουλευτών που συγκρότησαν τη Νέα Αριστερά είπε πως «αυτό ανήκει στο παρελθόν. Αυτή τη στιγμή μπορώ να σας πω ότι οι οργανώσεις μας συνεδριάζουν, ότι υπάρχει πολύ καλό κλίμα, έρχεται πολύς νέος κόσμος και όταν παράγεις πολιτική με διάδραση με την κοινωνία, κερδίζεις. Απλά δεν γίνεται αυθημερόν. Χρειάζεται λίγος χρόνος».

«Είμαστε το μόνο κυβερνητικό κόμμα το οποίο μπορεί να διοικήσει τη χώρα με καθαρά χέρια», υποστήριξε επίσης ο κ. Κασσελάκης στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη συνεργασία με «όμορους χώρους».

Κληθείς να σχολιάσει τη δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «μόλις περάσαμε από μια διάσπαση είμαστε κυριολεκτικά στον ναδίρ τις μετα-Αλέξη, μετεκλογικής πορείας μας», ωστόσο, όπως διευκρίνισε ήδη υπάρχουν «σημαντικά σημάδια ανάκαμψης». Επίσης, είπε πως ο ίδιος σπάει «πολλά ταμπού της ελληνικής κοινωνίας» και αναγνώρισε ότι «όταν σπας ταμπού είναι απολύτως θεμιτό ο έλληνας πολίτης να χρειάζεται χρόνο».

Στο θέμα της επικαιρότητας, δηλαδή των μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα από την κυβέρνηση, ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε «οριζόντιο μέτρο» την απόφαση να αποκλειστούν όλοι οι φίλαθλοι για δυο μήνες και μίλησε για «κλασική προσέγγιση της κυβέρνησης: όταν δεν μπορεί να λύσει ένα θέμα, οριζόντιο μέτρο παντού». Ως προς το αν έχουν ευθύνη οι ιδιοκτήτες των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών, είπε πως «δουλεύουν μέσα σε νομικό πλαίσιο» το οποίο, όπως τόνισε, καθορίζει η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...