189
Ο αιδεσιμότατος Τίμοθι Πελκ με τα πλέον αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας | Facebook / St. Ambrose

Ντιτρόιτ: Ιερέας πραγματοποίησε αγιασμό με… νεροπίστολο

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2020, 19:19
Ο αιδεσιμότατος Τίμοθι Πελκ με τα πλέον αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας
|Facebook / St. Ambrose

Ντιτρόιτ: Ιερέας πραγματοποίησε αγιασμό με… νεροπίστολο

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2020, 19:19

Ένας ρωμαιοκαθολικός ιερέας κατάφερε να βρει τη χρυσή τομή ώστε και να μη στερήσει τη θρησκευτική παράδοση από το ποίμνιό του, αλλά και να τηρήσει τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, λόγω κορoνοϊού.

Ο αιδεσιμότατος Τίμοθι Πελκ, φορώντας μάσκα, ασπίδα προσώπου και γάντια ως επιπλέον μέτρα αυτοπροστασίας, εκτόξευε με νεροπίστολο αγιασμό σε κάθε αυτοκίνητο που σταματούσε μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Αμβροσίου στο Ντιτρόιτ.

Παρότι ήταν κάτι που έκανε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Πάσχα, στις 11 Απριλίου, οι εικόνες μόλις κυκλοφόρησαν στα social media, προκαλώντας συμπάθεια, θαυμασμό αλλά και γέλιο, όπως αναφέρει ο Guardian.

Ο ιερέας μιλώντας στο BuzzFeed News εξέφρασε την ανησυχία του και τον προβληματισμό του για το πώς μπορεί να αντιδράσει το Βατικανό όταν θα κυκλοφορήσουν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες στο Διαδίκτυο.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση», είπε, προσθέτοντας ότι πρόθεσή του ήταν να σκαρφιστεί ένα τρόπο για να συνεχίσει την παράδοση ευλογίας των ενοριτών του, παρά τα αυστηρά μέτρα κατά της πανδημίας.

«Η εκκλησία και οι πιστοί παίρνουν την πανδημία πολύ σοβαρά» κατέληξε με νόημα ο Πελκ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...