184
Ελεγχος πιστοποιητικών ανοσίας σε κατάστημα του κέντρου της Αθήνας, κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου μέτρου | Intime

Νέα διευκρίνιση: Με τη σχολική κάρτα οι μαθητές σε εστίαση και λιανεμπόριο

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2021, 14:34
Ελεγχος πιστοποιητικών ανοσίας σε κατάστημα του κέντρου της Αθήνας, κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου μέτρου
|Intime

Νέα διευκρίνιση: Με τη σχολική κάρτα οι μαθητές σε εστίαση και λιανεμπόριο

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2021, 14:34

Νέες διευκρινίσεις έδωσε η κυβέρνηση μετά το… αλαλούμ που προκλήθηκε με τα τεστ των ανηλίκων για την είσοδό τους σε εστίαση, κομμωτήρια και λιανεμπόριο, εφόσον έχουν υποβληθεί σε self test για το σχολείο.

Οπως ανέφερε το πρωί της Τρίτης ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπάρχει προσανατολισμός ώστε η σχολική κάρτα που έχουν στη διάθεσή τους οι μαθητές όταν κάνουν self test και το δηλώνουν στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, να ισχύει και σε άλλες δραστηριότητες, όπως στην είσοδο σε εμπορικά καταστήματα ή στην εστίαση.

Υπενθυμίζεται ότι για να μπουν οι μαθητές σε εστιατόρια, κομμωτήρια και εμπορικά καταστήματα, χρειάζεται να επιδείξουν βεβαίωση self test 24ώρου, ενώ σύντομα θα μπορούν να χρησιμοποιούν, για το χρονικό διάστημα που ισχύει, τη σχολική κάρτα.

Διευκρινίζεται ότι μόνο όσοι φοιτούν στα δημόσια σχολεία δηλώνουν τα self test στην πλατφόρμα edupass.gov.gr και έχουν σχολική κάρτα.

Για την έκδοσή της, οι γονείς εισέρχονται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr και αφού κάνουν σύνδεση, είτε με τους κωδικούς taxis είτε μέσω κάποιου τραπεζικού συστήματος, επιβεβαιώνουν τα στοιχεία τους και εν συνεχεία δηλώνουν τα στοιχεία του μαθητή, επιλέγοντας το σχολείο, και στη συνέχεια δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...