234
Το εντυπωσιακό τροπικό ψάρι που ξεβράστηκε στις ακτές του Ορεγκον | easide Aquarium/Facebook

Μυστηριώδες τροπικό ψάρι ξεβράστηκε στις αμερικανικές ακτές

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2021, 14:20
Το εντυπωσιακό τροπικό ψάρι που ξεβράστηκε στις ακτές του Ορεγκον
|easide Aquarium/Facebook

Μυστηριώδες τροπικό ψάρι ξεβράστηκε στις αμερικανικές ακτές

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2021, 14:20

Ενα μεγάλο τροπικό ψάρι ξεβράστηκε σε μια παράλια του Ορεγκον στις ΗΠΑ, με τους ειδικούς να αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο είδος πολύ σπάνια εμφανίζεται σε αυτές τις περιοχές. Πρόκειται για το ψάρι opah, που ανήκει στην κατηγορία των αποκαλούμενων «φεγγαρόψαρων». Είναι θερμόαιμα ψάρια τα οποία βλέπουν καλύτερα και κολυμπούν ταχύτερα από τα περισσότερα είδη ψαριών, με αποτέλεσμα να έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αναζήτηση τροφής σε σχέση με τα άλλα είδη ψαριών, ειδικά όσο κατεβαίνουμε σε μεγαλύτερα βάθη των θαλασσών.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC, τo ψάρι που ξεβράστηκε είχε μήκος λίγο μεγαλύτερο από ένα μέτρο και βάρος 50 κιλών. «Είναι σπάνιο να εντοπίζεται αυτό το ψάρι και μάλιστα το συγκεκριμένο βρέθηκε σε εξαιρετική κατάσταση. Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο, που δεν βλέπουμε κοντά στις ακτές. Για αυτό τον λόγο ήταν μια μεγάλη, ευχάριστη έκπληξη για τους κατοίκους της περιοχής όπου εντοπίστηκε. Η κατάστασή του δείχνει ότι το ψάρι βρισκόταν στην περιοχή μόλις μία ώρα πριν τελικά για κάποιο λόγο ξεβραστεί στην ακτή» αναφέρει ο Κιθ Τσάντλερ, γενικός διευθυντής του ενυδρείου Seaside Aquarium.

Το είδος που έχει ιδιαίτερη όψη, με ένα επίπεδο-οβάλ σώμα, ζει σε μεγάλα βάθη στα τροπικά νερά του ωκεανού, γι’ αυτό δεν γνωρίζουμε πολλά για αυτό, αναφέρουν οι επιστήμονες της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανού και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ. Το ψάρι τοποθετήθηκε σε έναν καταψύκτη για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση ώστε να πραγματοποιηθούν διάφορες μελέτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...