754
Τεχνητό χιόνι σε κεντρικό σημείο της Μόσχας | Twitter

Μόσχα: Εφεραν τεχνητό χιόνι στην πόλη – τα πιο ζεστά Χριστούγεννα από το 1886

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2019, 13:08
Τεχνητό χιόνι σε κεντρικό σημείο της Μόσχας
|Twitter

Μόσχα: Εφεραν τεχνητό χιόνι στην πόλη – τα πιο ζεστά Χριστούγεννα από το 1886

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2019, 13:08

Τεχνητό χιόνι αναγκάστηκε να φέρει στην Κόκκινη Πλατεία ο δήμος της Μόσχας καθώς η ρωσική πρωτεύουσα διανύει τα πιο ζεστά της Χριστούγεννα από το 1886.

Το βίντεο με τα φορτηγά να ξεφορτώνουν το ψεύτικο χιόνι για τις ανάγκες μιας επίδειξης snowboard έγινε viral σε μία πόλη που ξοδεύει εκατομμύρια κάθε χρόνο για να απομακρύνει το χιόνι.

«Αυτό είναι όλο το χιόνι στη Μόσχα. Φυλάσσεται στην Κόκκινη Πλατεία», έγραψε με χιούμορ μία κάτοικος της πόλης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Это весь снег, который есть в Москве. Его охраняют на Красной площади ? This is all the snow there is in Moscow. It is being guarded on the Red Square ??? #москва#декабрь#краснаяплощадь#гум#снег#погода#тепло#скороновыйгод#moscow#instamoscow#december#redsquare#gumstore#nikolskaya#snow#weather#warm#soonnewyear#city#cityscape#citylife#photographylover#photography#photooftheday

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria☀️ (@mariksa_10) στις

Η θερμοκρασία στη Μόσχα, στις 18 Δεκεμβρίου, έφτασε τους 5,4 βαθμούς Κελσίου, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του 1886.

Μπουλντόζα μετακινεί το τεχνητό χιόνι σε κεντρική λεωφόρο

Τα προβλήματα από τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες φαίνονται στη φύση. Στον ζωολογικό κήπο της Μόσχας, οι υπεύθυνοι έβαλαν κάποια ζώα σε ειδικές ψυχόμενες κατασκευές για να μην ξυπνήσουν από τη χειμερία νάρκη. Στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας, λουλούδια όπως κρόκοι, μανόλιες και πασχαλιές άνθισαν πρόωρα.

Στη ρωσική πρωτεύουσα, το χιόνι αρχίζει να πέφτει πυκνό από τον Νοέμβριο και μερικές φορές από τον Οκτώβριο, όμως φέτος έχει ρίξει λίγες νιφάδες.

Εκεί που άλλες χρονιές, τα παιδιά θα έκαναν παγοδρομίες, φέτος όμως, παίζουν ποδόσφαιρο.

Μία λεωφόρος της Μόσχας έκλεισε για να μεταφερθεί το τεχνητό χιόνι

«Θα είναι μία θλιβερή πρωτοχρονιά χωρίς χιόνι. Θέλαμε να πάμε τα παιδιά στο πάρκο και να παίξουν με τα έλκηθρα, αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε κάτι άλλο», λέει στην Guardian η κάτοικος της Μόσχας, Ελενα Καραβάγιεβα.

Για τις ανάγκες μίας επίδειξης snowboard, ο δήμος έφερε το τεχνητό χιόνι που δημιούργησε κατασκευάζοντας παγοδρόμια. Αυτό που μένει από τον πάγο συνήθως το αφήνουν να λιώσει, όμως αυτή τη φορά, το διατήρησαν και το μετέφεραν στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Στο μεταξύ, τα μηνύματα που στέλνει η ρωσική κυβέρνηση για την κλιματική αλλαγή είναι διφορούμενα. Από τη μία ο Βλαντίμιρ Πούτιν, είπε μεν σε συνέντευξη Τύπου ότι η κλιματική κρίση απειλεί άμεσα τη Ρωσία, όπου η θερμοκρασία ανεβαίνει 2,5 φορές πιο γρήγορα από τον μέσο όρο στον υπόλοιπο πλανήτη, από την άλλη όμως, ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζουμε για ποιον λόγο αλλάζει το κλίμα, και ως άλλος Τραμπ, αμφισβήτησε τις επιστημονικές έρευνες, ενώ είπε ότι «ίσως οφείλεται σε μία μετακίνηση του άξονα της γης»…

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση εγκατέλειψε το σχέδιό της να θέσει όρια για τις εκπομπές θερμοκηπικών αερίων στις επιχειρήσεις, μετά από ισχυρές πιέσεις από βιομηχανικές ενώσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...