225
Η κυβέρνηση Μπάιντεν επικρίνεται επειδή παρατηρείται έλλειψη διαγνωστικών τεστ στις ΗΠΑ | REUTERS/Kevin Lamarque

Μια καλύτερη κανονικότητα μετά την πανδημία υπόσχεται ο Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2022, 22:07
Η κυβέρνηση Μπάιντεν επικρίνεται επειδή παρατηρείται έλλειψη διαγνωστικών τεστ στις ΗΠΑ
|REUTERS/Kevin Lamarque

Μια καλύτερη κανονικότητα μετά την πανδημία υπόσχεται ο Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2022, 22:07

Η Covid-19 «όπως την ξέρουμε σήμερα, δεν θα βρίσκεται για πάντα εδώ», τουλάχιστον στη σημερινή μορφή της, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα της πανδημίας.

«Αλλά το να έχουμε την Covid στο περιβάλλον μας και στον πλανήτη μας, αυτό μάλλον θα συνεχιστεί» παραδέχτηκε ο Μπάιντεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

«Έχουμε πλέον τόσα πολλά εργαλεία που μπορούν να περιορίσουν την Covid και τα άλλα στελέχη», διαβεβαίωσε ο αμερικανός πρόεδρος ο οποίος προεκλογικά υποσχόταν ότι θα έβαζε τέλος στην πανδημία. «Η νέα κανονικότητα δεν θα είναι αυτό που γνωρίζουμε σήμερα, θα είναι καλύτερη», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση του Μπάιντεν επικρίνεται επειδή παρατηρείται έλλειψη διαγνωστικών τεστ στις ΗΠΑ, εν μέσω του πέμπτου κύματος που τροφοδοτείται από την παραλλαγή Ομικρον.

Την Πέμπτη οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν 662.000 νέα κρούσματα της Covid-19, ενώ την Δευτέρα οι μολύνσεις ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο. Κατά μέσο όρο, την τελευταία εβδομάδα καταγράφονται 597.000 νέες μολύνσεις. Σε νοσοκομεία νοσηλεύονται με Covid-19 σχεδόν 123.000 άνθρωποι και φαίνεται ότι θα ξεπεραστεί το ρεκόρ των 132.000 ασθενών που είχε καταγραφεί πριν από περίπου έναν χρόνο.

Οι θάνατοι παραμένουν σταθεροί, περίπου στους 1.400 ημερησίως, πολύ κάτω από τους αριθμούς-ρεκόρ του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Reuters, ρεκόρ νοσηλευομένων ασθενών καταγράφεται αυτές τις ημέρες στο Ντέλαγουερ, το Ιλινόι, το Μέριλαντ, την Πενσιλβάνια, το Οχάιο, το Βερμόντ και την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Ουάσινγκτον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...