328
Τραυματιοφορείς μεταφέρουν ασθενή στο Λονδίνο, όπου την τελευταία εβδομαδα, οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά 30% | EPA/NEIL HALL

Λονδίνο: Ο στρατός καλύπτει κενά σε νοσοκομεία όπου νοσεί το προσωπικό

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2022, 13:48
Τραυματιοφορείς μεταφέρουν ασθενή στο Λονδίνο, όπου την τελευταία εβδομαδα, οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά 30%
|EPA/NEIL HALL

Λονδίνο: Ο στρατός καλύπτει κενά σε νοσοκομεία όπου νοσεί το προσωπικό

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2022, 13:48

Διακόσια μέλη των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων καλύπτουν τα κενά σε νοσοκομεία του Λονδίνου, όπου πολλοί γιατροί και νοσηλευτές «βγαίνουν νοκάουτ» από την Ομικρον και παρατηρούνται ελλείψεις στο προσωπικό, την ώρα που οι νοσηλείες αυξάνονται λόγω της νέας παραλλαγής.

Σαράντα στρατιωτικοί γιατροί θα συνδράμουν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του NHS στην περίθαλψη ασθενών, ενώ άλλοι 160 στρατιώτες, χωρίς ιατρική εκπαίδευση, θα αναλάβουν γενικά καθήκοντα, καθώς μεγάλα είναι τα κενά που αφήνουν και οι απουσίες διοικητικού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων στη βρετανική πρωτεύουσα.

Χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές μένουν εκτός εργασίας κάθε εβδομάδα, λόγω ασθένειας.

Την Πέμπτη ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής υγείας και πρώην Υπουργός Υγείας των Συντηρητικών Τζέρεμι Χαντ είχε πει πως το NHS χρειάζεται 5.000 γιατρούς και 17.000 νοσηλευτές περισσότερους από το υφιστάμενο προσωπικό, ώστε να διαχειριστεί την τεράστια λίστα αναμονής που περιλαμβάνει 5,8 εκατομμύρια ασθενείς, επιπλέον της πίεσης που δημιουργεί η πανδημία.

Εκπρόσωποι γιατρών και νοσηλευτών ζητούν από την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική και να επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς στην Αγγλία. Λένε ότι έτσι θα μπορούσε να περιοριστεί το κύμα των φορέων της Ομικρον και κατ’ επέκταση ο αριθμός των ασθενών που θα χρειαστούν νοσηλεία, ιδίως καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως πλέον η παραλλαγή εξαπλώνεται μεταξύ των πιο ηλικιωμένων που είναι και πιο πιθανό να καταλήξουν σε νοσοκομείο.

Η διευθύντρια του Βασιλικού Συλλόγου Νοσηλευτών για την Αγγλία, Πατρίσια Μαρκίς, σχολίασε ότι με την εντολή ανάπτυξης στρατιωτών στα νοσοκομεία, «ο πρωθυπουργός και άλλοι δεν μπορούν πλέον να αντιπαρέρχονται τα ερωτήματα για την ικανότητα του προσωπικού του NHS να παρέχει ασφαλή περίθαλψη».

Ομως ο υφυπουργός Επιχειρήσεων Πολ Σκάλι δήλωσε ότι αν και η κυβέρνηση αναγνωρίζει τις πιέσεις που υφίσταται το σύστημα δημόσιας υγείας, «δεν βλέπει την ανάγκη» για πρόσθετους περιορισμούς.

Οι νοσημείες την τελευταία εβδομάδα, αυξήθηκαν κατά 30%. Το μόνο ευχάριστο είναι ότι ο μέσος όρος χρόνου νοσηλείας έχει μειωθεί στις πέντε ημέρες από την 1η Δεκεμβρίου, όταν και επικράτησε η Ομικρον, ακόμα και για τους ηλικιωμένους. Τους προηγούμενους μήνες, από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο, όταν κυριαρχούσε η Δέλτα, ο μέσος όρος ήταν στις 11 ημέρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...